Študenti medicine pripravljajo akcijo Misli na srce!

Društva študentov medicine Slovenije bo 7. aprila v centru Ljubljane organiziralo 3. krog zdravja.

Študenti medicine pripravljajo akcijo Misli na srce! (foto: shutterstock) shutterstock
22. 3. 2013

Prireditev, katere namen je osveščanje ljudi, spodbujanje k zdravemu, srcu  prijaznemu življenjskemu slogu, bo potekala v centru Ljubljane, na Prešernovem trgu med 10. in 18. uro.

Letošnji dogodek Misli na srce! se bo pokrival tudi s Svetovnim dnevom zdravja.

Bolezni srca in ožilja so vodilni vzrok prezgodnje umrljivosti in slabe kvalitete življenja v Sloveniji in prav zato želijo študenti medicine osveščati javnost o njihovi problematiki ter dejavnikih tveganja zanje.

Na Prešernovem trgu, v centru Ljubljane, bodo postavili številne stojnice, na katerih bodo izvajali  brezplačne meritve krvnega sladkorja, pritiska in holesterola. Prireditev je namenjena vsem mimoidočim, lahko bodo opravili meritve in povprašali za razlago in nasvete za zmanjšanje tveganja za razvoj srčno -žilnih bolezni. Člani projekta Misli na srce, študentje medicine, bodo z veseljem odgovarjali na vsa vprašanja  povezana s to tematiko, na voljo pa bo tudi informativno gradivo na temo varovanja pred boleznimi srca in ožilja  ter  izboljšanja kvalitete življenja. Na prizorišču bomo predstavili tudi zdravo prehrano in vneto opozarjali na slabost škodljivih razvad ter dober vpliv drugih navad (na primer gibanja).

S študenti medicine bodo sodelovali tudi študentje farmacije in psihiatrije. Vsi skupaj pa se bodo potrudili, da bosta za deljenje nasvetov na voljo tudi dva zdravnika.

Krog zdravja bodo izvedli s podporo Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), Študentske organizacije Medicinske fakultete ( ŠOMF), Društva študentov medicine Slovenije, podjetja Unilever ter časopisom Medicina danes.

Društvo študentov medicine Slovenije je neprofitna organizacija, ki združuje številne projekte zelo raznolikih vsebin, med katerimi je tudi vzgojno-izobraževalni in zdravstveno-preventivni projekt  Misli na srce. Projekt je bil ustanovljen oktobra 2005 pod imenom Srce moja skrb.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri