Spoznaj novo vadbo EMS, ki je zaradi pomoči električnih impulzov 20-krat učinkovitejša

Naše uredništvo je preizkusilo EMS - novo vadbo na naših tleh.

Spoznaj novo vadbo EMS, ki je zaradi pomoči električnih impulzov 20-krat učinkovitejša (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
30. 3. 2017

Zanimivo naključje, ki je par Matjaža in Sabino sploh pripeljalo do te vadbe, je bil članek, objavljen v francoski izdaji revije Cosmopolitan.

Članek ju je tako navdušil, da sta oba pridobila licenco za trenerja EMS in v Ljubljani odprla svoj vadbeni studio.

Ker le napol preberem Matjažev SMS, da za poskusno vadbo oblačila poskrbijo oni, po predavanjih na faksu letim v trgovino, brez potrebe kupim novo majico in pajkice ter hitim v Šiško, kjer imata vadbeni prostor.

Za kaj torej gre?

Vadba poteka v posebnem športnem perilu (elastična črna majica in hlače), k opravi za vadbo pa sodijo še poseben brezrokavnik ter trakovi za vse kritične dele telesa (beri: zadnjica, stegna, trebušne mišice in roke).

Oblačila, ki si jih sami najverjetneje ne bi izbrali za športno udejstvovanje, omogočajo kar najboljše prenašanje elektronskih stimulacij do vseh mišic v telesu.

Električni impulzi stimulirajo naše mišice za skoraj 20-krat – ali če poenostavim, intenzivnost športne dejavnosti je, medtem ko dobivaš impulze, 20-krat učinkovitejša.

Zaradi same učinkovitosti traja trening le 20 minut in se ga ne izvaja več kot enkrat na teden. Toliko na kratko o sami teoriji.

Kaj pa sama vadba?

Izbor vadbe je bolj kot ne prepuščen posameznikovim željam. Medtem ko telo na določen čas dobiva ele­ktronske stimulacije, je možno 20 minut izkoristiti za izvajanje joge, počepov, sklec in še marsičesa.

Občutek imam, da Matjaž, ki me na preizkusu vadbe pouči o vseh podrobnostih vadbe, kot specialec rad trenira tako, da teče s čela, vendar pa naprava ponuja tudi tresljaje, namenjene masaži in sprostitvi telesa.

Pred masažo pa sem preizkusila še (meni osebno) najbolj zabavi del.

Dvajsetminutno trajanje vadbe sem izkoristila za testiranje, kako intenzivne impulze lahko moje telo prenese.

Če je bil Matjaž sprva previden pri dovajanju električnih impulzov, je potem z veseljem popustil ob mojem prepričevanju, da lahko prenesem več.

Vadba je seveda z večanjem intenzitete električnih impulzov otežena, vendar njen namen ni v povzročanju bolečine.

Strah pred bolečino in ele­ktričnimi šoki je popolnoma odveč. Dvajsetminutna vadba enkrat na teden je vsekakor najlažji način za držanje novoletne zaobljube.

Odzivi novinark na vadbo EMS

"Vadba se mi je zdela zabavna, prav tako sem opazila, da bi lahko že po nekaj treningih dosegla vidne rezultate." – Živa

"Všeč mi je bil predvsem učinek po vadbi, saj se je izkazalo, da so moje mišice delale na polno, med samo vadbo pa izziv, česa vsega je zmožno moje telo, če se le malce potrudi." – Petra

"Čeprav sem bolj za vadbe na prostem, mi je bilo všeč treniranje v tandemu, predvsem pa sem se končno po dolgem času razgibala in raztegnila, kot je treba. Pa rezultat? Vikend paket muskelfibra v zmernih količinah." – Manca

Te zanima več?

Vadba EMS je namenjena vsem ne glede na telesno pripravljenost. Izvaja se jo lahko tudi v času rehabilitacije.

Vadba pomaga pri gradnji mišic, oblikovanju telesa, povečanju vzdržljivosti, spodbuja metabolizem, sprošča in izboljšuje počutje nasploh.

Učinki vadbe so vidni in merljivi po 8 do 12 obiskih.

Preizkusni trening je brezplačen – tako lahko tudi ti preizkusiš to šok(antno) zadevo.

Besedilo: Nina Vidrih
Fotografije: osebni arhiv, promocijsko gradivo

Preberi še: 8 preprostih vaj, s katerimi se boš znebila maščobe na notranji strani stegen in pa super intervju: "To je najpogostejša napaka pri hujšanju" (opozarja osebni trener Miha Geršič)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri