Špela Grošelj: Da je izgubila 16 kg je iz svojega jedilnika črtala TO

Pevka Špela Grošelj je pred časom izgubila kar 16 kilogramov in lepo oklesala svojo postavo! 😍  Če si se kdajs praševala, kako ji je uspelo, si preberi tole 👇🏼.

Špela Grošelj: Da je izgubila 16 kg je iz svojega jedilnika črtala TO (foto: Facebook/Špela Grošelj) Facebook/Špela Grošelj
3. 10. 2020

Zagotovo se spomniš, da se je Špela Grošelj pred leti lotila temeljitega preoblikovanja telesa, o svoji poti do izklesane postave pa je pred časom spregovorila tudi z našo novinarko.

Njena preteklost z DIETAMI

"Poskusila sem mnogo različnih načinov prehranjevanja, od beljakovinske diete do diete s sadjem, pa vendarle na moje telo najbolj deluje zmernost. Zmernost pri hrani, zmernost pri treningih in konec koncev tudi pri počitku. Moj največji problem so bile (in so še) sladkarije. Sem namreč večni sladkosned in že, ko se temu odrečem, se poznajo rezultati. 

Sicer pa se počutim najbolje, ko imam v svoji prehrani dovolj vsega – tako OH kot beljakovin in tudi maščob – in ko treniram. Obdobja brez treninga – zaradi pomanjkanja časa – mi niso všeč, ker se mi zdi, da šport blagodejno vpliva tudi na moje počutje, ne zgolj na zdravje."

TO stvar je črtala iz svojega jedilnika:

"Zelo sem omejila sladkarije, ampak glede na to, da vemo, da je sladkor praktično že povsod, se ga zagotovo nisem izognila. Trudim se, da v telo vnašam predvsem kompleksne hidrate, da ne pijem sladkanih pijač. Čeprav še vedno priznavam, da sem odvisnik od sladkorja."

"Predvsem sem se lotila diete zaradi sebe, sicer mi nikoli ne bi uspelo. Točka odločitve je prišla med pomerjanjem oblačil za nastop, ko sem svoji Nini Šušnjara dajala navodila, naj izbira kose, ki bodo pokrili roke, noge, trebuh ... Kar naenkrat sem se zalotila, da želim pokriti vse in da to pomeni, da je čas za spremembo.

Vsaka dieta je na neki način odrekanje, logično. Odreči se moraš nezdravi hrani. Ampak jaz nikoli nisem bila med tistimi 100-odstotno discipliniranimi, zato sem vedno tudi grešila. Nisem se bila pripravljena odreči vsemu. Še danes je tako, zato še vedno nimam športno izklesane postave s 'six packi'. (smeh) Ker bi se za dosego teh morala še bolj potruditi in biti še bolj disciplinirana."

V štirih mesecih je izgubila 16 kilogramov: TAKO je obdržala težo

"Moja teža še vedno zaniha za nekaj kilogramov. Pozimi imam kakšnega več, poleti kakšnega manj, oz. ko pridem z dopusta, sem vedno kakšen kilogram težja. (smeh) Vem, kje je moja meja, pogosto se tehtam, in če vidim, da mi tehtnica nagaja, vem, da je znova čas za malo več discipline pri hrani.

Takoj, ko sem izgubila 16 kilogramov, sem bila obsedena s hrano in treningi, celo na Tajskem sem na dopustu iskala fitnes. Zdaj ni več tako. Poskušam voziti slalom, biti v nekem ravnotežju, nisem pa (pre)stroga sama do sebe. V končni fazi sem pevka, in ne osebna trenerka."

RECEPT: Poskusi TO dansko sladico, ki je ZDRAVA in zelo OKUSNA

Fotografije: Osebni arhiv, Profimedia