Sobotni recept: Enchiladas - božanska mehiška jed

Mehiške Enchiladas - tvoje današnje slastno kosilo! 

Sobotni recept: Enchiladas - božanska mehiška jed (foto: Profimedia) Profimedia
5. 12. 2015

Za 4 osebe potrebuješ:

• po 250 g rdečega in belega fižola (pločevinka)

• 250 g koruze (pločevinka)

• 1 čebulo • 1 strok česna

• 3 žlice olja • poper

• 2 pločevinki (po 400 g) koščkov paradižnikov

• sol • kajenski poper

• 1 žlico paradižnikove mezge

• 450 g fileja piščančjih prsi • 8 tortilj

• 100 g nastrganega ementalca

Priprava:

1 Fižol in koruzo oplakni pod vodo in ju odcedi. Olupi čebulo in česen ter ju zreži na kocke. Oboje popraži na 1 žlici masla. Primešaj paradižnike ter vse skupaj pusti lahno vreti približno 10 minut. Začini s soljo in kajenskim poprom. Polovico omake prihrani za pozneje, v preostalo pa vmešaj fižol, koruzo in paradižnikovo mezgo. Pusti lahno vreti približno 5 minut, da se omaka malce zgosti, in jo nato še začini.

2 V vmesnem času oplakni piščančje prsi, jih osuši in zreži na trakove. 2 do 3 minute jih peci v ponvi na preostalem olju. Začini jih s soljo in poprom ter primešaj fižolovemu raguju. Masa naj se nato malo ohladi.

3 Pečico segrej na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Fižolov ragu porazdeli po tortiljah, jih zvij in položi v namaščen model za narastke (30 x 25 cm). Nakapaj s preostalo paradižnikovo omako, potresi s sirom in tortilje peci približno 20 minut. Po želji jed še okrasi.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 71 g.

Recept je bil objavljen v reviji Lisa.

Preveri še recept za čokoladne pudingove kroglice.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri