Sobotni recept: Čokoladna jabolčna pita

Si za eksotičen kulinarični poskus? Potem poskusi čokoladno jabolčno pito, ki te bo zagotovo prepričala, da jo pripraviš še večkrat. 

Sobotni recept: Čokoladna jabolčna pita (foto: Shutterstock) Shutterstock
7. 11. 2015

Sestavine za čokoladno jabolčno pito

200 g jabolk

200 g moke

polovica zavitka pecilnega praška

120 g sladkorja v prahu

1 žlico kakava

2 jajci

125 ml mleka

100 ml olja

150 g čokolade

Priprava

1. Jabolko olupi in jih nastrgaj. Moko zmešaj s pecilnim praškom, sladkorjem v prahu in kakavom ter vse skupaj presej v skledo. Dodaj jajci, mleko in olje. Na koncu primešaj še nastrgana jabolka.

2. Tortni model obloži s papirjem za peko in vanj vlij testo. Približno 35 minut ga peci v pečici, segreti na 180-200 stopinj. Po peki torot vzemi iz modela šele, ko se nekoliko ohladi.

3. Polovico čokolade nastrgaj, drugo polovico stopi. Torto oblij s stopljeno čokolado in počakaj, da se strdi. Po želji jo okrasi s čokoladnimi ostružki.

Preprosto, kajne? In ne pozabi nam sporočiti, kako ti je uspelo. Pa dober tek!

Zdaj pa preveri še recept za babičino jabolčno pito in recept za lešnikovo tortico z nutelo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri