Za 20–25 kosov potrebujete:
Za biskvitno testo:
• 250 g moke • 2 žlici kakava
• 1 zavitek pecilnega praška (za medenjake)
• 140 g sladkorja v prahu • 2 žlici medu
• 1 jajce • 1 rumenjak • 80 g masla • 1 beljak
Za obliv:
• 1 beljak • pol žličke limonovega soka
• 180 g sladkorja v prahu
Priprava:
1 Presej moko, kakav, pecilni prašek in sladkor v prahu. Mešanici dodaj med, jajce, rumenjak in zmehčano maslo. Zgneti mehko in voljno testo, ga zavij v prozorno folijo in ga za 60 minut postavi v hladilnik.
2 Testo razvaljajt 4 mm debelo in izrežite različne oblike. Položi jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 10 minut peci v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki jih premaži s stepenim jajcem in počakaj, da se ohladijo.
3 Naslednji dan jih okrasi z belim oblivom. Beljak gladko zmešaj z limonovim sokom in sladkorjem v prahu. Obliv deni v majhno plastično vrečko, odreži vogalček in okrasi piškote. Obliv naj se nato strdi.
Preveri še najlepše Recepte za božične piškote, in recept za domač Ferrero rocher.