So bili prazniki stresni? Globoko vdihni!

V nadaljevanju ti predstavljamo nekaj enostavnih vaj, s katerimi boš na hitro odpravila popraznični stres, ki je bržkone posledica nakupovalne norije, morebitnega lovljenja rokov in nujnih opravkov v zadnjem hipu. Svoje so kaj lahko doprinesla tudi srečanja s številnimi ljudmi, od katerih morda prav vsa niso bila ravno radostna in sproščena.

4. 1. 2014

Kakorkoli že, vabimo te k globokemu vdihu, da pa bo umirjanje bolj učinkovito, sledi kakšni od naslednjih že preizkušeni tehniki.

Vaje za umirjanje!

Dobro se raztegni

V stoječem položaju dvigni roke visoko nad glavo in stakni dlani. Nagni se zdaj na eno, zdaj na drugo stran in se raztegni. Pri tem pazi na pravilno dihanje.

Ujemi ravnotežje

Če znaš pravilno zadržati dihanje, je to povsem naravna vaja. Roki skleni na prsih, zapri oči, popolnoma se sprosti in začni enakomerno dihati.

Zanihaj se

Stoj in roki na široko odpri ter jih usloči daleč nazaj. Zapri oči, dihaj enakomerno in v enakih intervalih roki počasi premakni naprej in nato ponovno nazaj. To počni nekaj minut.

Osrediščanje v miru

Pri tej vaji ne stojiš, temveč sediš na stolu. Prste na dlani razširi in jih spoji. Narahlo pritisni in se koncentriraj na dihanje. Štej do pet in pritiskaj močneje. Spet začni šteti do pet in medtem naj pritisk prstov popušča.

Sproščanje v ravnovesju

Naj telo pride v ravnovesje: vdihni zrak skozi nos, ga na kratko zadrži in spusti ven skozi usta. To je vaja, ki jo lahko neopazno izvajaš povsod.

Umirjanje z jogo

S to vajo se boš v hipu umirila, kot bi bila na jogi. S palcem desne roke zatisni desno nosnico in vdihavaj zrak samo skozi levo.

Instant pomirjanje

Stoj z rahlo razširjenimi nogami. Zapri oči in umiri dihanje. Z rokami se primi za trebuh.

Dihanje s svečo

Prižgi svečo in jo drži v rokah. Umiri dihanje in enakomerno vdihavaj in izdihavaj zrak. To počni tako, da sveča ne ugasne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri