Slasti in tegobe eksotičnih dežel

“Bojim se, da se bom na počitnicah zastrupila s hrano.”

20. 7. 2009

Če potuješ v deželo, kjer ne skrbijo toliko za higieno kot pri nas ali jedo drugačno hrano, svoj želodec počasi prilagajaj na nove jedi.

Če se le da, olupi!

Jej le sadje z lupino, ki jo lahko olupiš, ter dobro prekuhane ali pečene jedi, solatke, sveže sokove in lokalne specialitete pa na začetku ali še bolje, da za občutljive želodčke odpadejo.

Če se vseeno zastrupiš, nadomeščaj izgubljeno tekočino z ustekleničeno vodo ali še bolje raztopino za rehidracijo, ki jo lahko dobiš v lekarni. Jej beli riž, popečenec in banane.

Če boš po 48 urah še vedno bolna, obišči zdravnika.

In zapomni si: bruhanje in driska lahko vplivata na tabletko.

P.S.

Še ne koristen nasvet: Različnim alergijam (tudi tisti na sonce) se lahko hitro postaviš po robu s kalcijevimi tabletami.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri