Si vedela, da lahko iz BUČK narediš ODLIČEN kruh? Preprost RECEPT, ki se ga boš z veseljem lotila večkrat

21. 7. 2022
Deli
Si vedela, da lahko iz BUČK narediš ODLIČEN kruh? Preprost RECEPT, ki se ga boš z veseljem lotila večkrat (foto: Profimedia)
Profimedia

Stavit se gremo, da te bo tale preprost recept čisto sezul - tale kruh je namreč reeees preprosto narediti, pa noro okusen je. 😍

Sezona bučk je v polnem razmahu, zato se te pogosto znajdejo tudi na jedilniku deklet z uredništva. 

Po tem, ko smo ti razkrile že RES DOBER RECEPT ZA NAMAZ IZ BUČK IN INDIJSKIH OREŠČKOV, pa recept za HRUSTLJAVE PALČKE IZ BUČK, KI BODO NAVDUŠILE TUDI NAJBOLJ IZBIRČNE in tudi čisto preprosto BUČKINO PITO, je zdaj čas za nekaj povsem drugačnega. 

Za vas smo izbrskali recept za odličen kruh, ki je kot nalašč za poletne dni!

Za 4 osebe boš potrebovala:

  • 150 g bučk
  • Pol čebule
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g moke
  • 3 g suhega kvasa
  • 60 ml mlačne vode
  • Groba morska sol za posip

Tako ga pripraviš:

1. Bučke operi, osuši ter naribaj. Stresi jih v cedilo, primešaj žličko soli ter vse skupaj pusti stati 20 minut, da se iz bučk izloči odvečna tekočina. Bučke nato dodatno ožmi še s kuhinjsko krpo.

2. Česen in čebulo olupi ter drobno sesekljaj. V ponvi segrej žlico olja ter primešaj čebulo. Ko ta postekleni, primešaj še bučke ter vse skupaj popraži. Nato zelenjavo odstavi in ohladi.

3. V skledo presej 2/3 moke. Primešaj ji kvas, žličko soli ter ohlajene popražene bučke. Na sredini zmesi naredi jamico, v katero vlij vodo in žlico olja. Sestavine dobro premešaj, da dobiš grobo in lepljivo testo.

4. Testo zvrni na pomokano delovno površino ter vse skupaj gneti toliko časa, da postane mehko in elastično. Preostanek moke dodajaj postopoma, po potrebi.

5. Iz testa oblikuj hlebček in ga položi v namaščen pekač. Pokrij ga s čisto krpo in ga na toplem mestu pusti vzhajati 30 minut.

6. Vzhajan hlebček po vrhu premaži z vodo ter ga potrosi z grobo soljo. Peci ga 10 minut pri temperaturi 220°C, nato pa temperaturo zmanjšaj na 170°C in peci še 30 minut.

7. Ko je kruh pečen, počakaj, da se ohladi, nato pa ga postrezi z najljubšim namazom ali kot prilogo k jedi.

Dober tek!

Imaš doma cel kup BUČK? Poskusi čudovit RECEPT za bučkino marmelado (ki te bo sezuuuuula)

Preberite več na Govori.se

Fotografije: profimedia

Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi