Si intolerantna, alergična ali bi le rada shujšala?

Prehranska terapevtka Alja Dimic se v Centru Holistic vsak dan srečuje  s strankami, ki iščejo krivca v alergijah in intolerancah, da bi lahko shujšale.

Si intolerantna, alergična ali bi le rada shujšala? (foto: profimedia) profimedia
27. 2. 2014

Alja zato opozarja:

»Iz dneva v dan se na nas obračajo ljudje, ki tožijo zaradi prebavnih težav, napihnjenosti, nabiranja kilogramov, pomanjkanja energije in nihanja razpoloženja.

Hrana po modi

Iz prehrane izpuščajo to in ono, zgledujejo se po modnih prehranjevalnih smernicah, ki jih ponavadi krojijo ameriška prehranska podjetja.

Enkrat nam škodi škrob, drugič fruktoza, tretjič paradižnik in koruza... Ti ljudje iz prehrane izpustijo vse, kar naj bi v tistem trenutku povzročalo alergije oz. intolerance na hrano ter posledično povzročalo številne težave.

Loči alergijo od intolerance

Marsikdo pravzaprav sploh ne razloči med alergijo in intoleranco in ne ve zakaj do tega sploh pride. Odpraviti bi morali vzrok težav in pogledati v delovanje in vsebino svojih celic, ki sestavljajo hormone, le ti pa uravnavajo naše celotno delovanje.

Vedeti moramo, koliko imamo v celicah hranil ali imamo pomanjkanje vitaminov, mineralov in encimov; možne presežke bakterij, parazitov in virusov, toksinov, težkih kovin in drugih strupov...vedeti moramo, kakšno je stanje naših hormonov (npr. ščitnični hormoni uravnavajo delovanje metabolizma, inzulin in estradiol skrbita za kopičenje maščob, progesteron nam pomaga shujšati, kortizol spodbuja nihanje sladkorja in kopičenje maščob ter izčrpanost...), prav tako moramo vedeti ali imajo naše celice dovolj kisika, ki je izjemno potreben za njihovo zdravo delovanje in jih ščiti pred mutacijo.

Vsi ti presežki ali pomanjkanja pa resnično vodijo v intolerance ali prehranske alergije ter vplivajo na številne druge težave.

Razlikovati moramo med znaki alergije in intolerance, ki so si sicer zelo podobni.

Znaki alergije in intolerance

Simptomi intolerance na hrano človek čuti in opisuje – bolečine, neugodje, napihnjenost ... medtem ko so znaki alergije vidni tudi drugim – izpuščaji, vnetja, alergije ...

Nikoli pa si ne moremo kar sami diagnosticirati intolerance in alergije.

Saj veste, kakšen je učinek, ko se dve prijateljici odločita hujšati.

Obe jesta enako, ena shujša in se odlično počuti, druga pa ne izgubi niti grama in je še vedno napihnjena in razdražljiva.

To je zato, ker niti dve osebi nimata enakega stanja celic, hormonov ...

Stestiraj se

Najboljši način spopadanja s težavami je zagotovo popolno testiranje naših celic z aparatom Sensitiv Imago, ki stestira vsako celico in v njej stanje vitaminov, mineralov, encimov, bakterij, parazitov, virusov ... stestira pomanjkanje ali presežke hormonov, delovanje kromosomov in genov ... pogleda se kje se celica nahaja, v katerem organu in kako na organ to vpliva. Izpiše tudi hrano, ki se je je potrebno izogniti in tisto, ki se svetuje.

Nadaljne terapije se prav tako delajo z razbijanjem membran obolelih celic, da le te razpadejo in vse bakterije, toksini in virusi se na tak način pospešeno izločajo iz telesa. Na mestu bolnih celic začno nastajati zdrave, nove celice. Zato so učinki dolgoročni in dolgotrajni.

Ljudje so res zadovoljni, sploh veliko imamo otrok z alergijami. Najprej pride do razstrupljevalnega učinka, potem pa vedno do izboljšanja.

K vsem alergijam in intolerancam moramo pristopiti na individualni način in se ne pustiti zavesti s smeri potrošništva, ki nas vsak dan iz reklam bombandira o zdravilnih in škodljivih učinkih določenih živil.

Nobena zdrava hrana ni zdrava za vse in v vseh količinah, vedno moramo sami sebe poslušati in vedeti, kaj je res tisto, kar koristi našemu organizmu.

In še ...

Drugo mnenje!

Vrtali smo še naprej in iskali 'drugo mnenje' ter dobili nič kaj drugačen odgovor tudi od bioresonančne terapevtke Darje Vrbanc iz Diagcentra , ki je odgovorila na nekaj najpogostejših vprašanj o alergijah in intolerancah ter temu, kako jih lahko odpravimo z bioresonanco.

Ugotavljanje alergij in intolerance z bioresonanco

Bioresonančno testiranje alergij in intoleranc na hrano izvajamo tako, da pacient sedi, preko prevodnih elektrod na rokah in nogah se lastne informacije telesa prek različnih filtrov usmerijo v napravo "MORA Super+", kjer se prek impulznih ojačevalnikov in filtrirnih postopkov izvede diagnostika.

Pri testiranju potrebujemo frekvenčni vzorec alergena (različne vrste živil, kot npr. oreški, ribe, pšenica, jajca...). Preko 15.000 vzorcev imamo v našem DiagCentru v obliki »softwarskega« zapisa in jih pacientom ni potrebno prinašati s seboj. Elektromagnetna nihanja alergena nato s pomočjo bioresonančne naprave MORA-Super+ invertiramo in preko elektrod dovajamo v telo stranke. S tem organizem energetsko informiramo, tako da se po končani terapiji ob ponovnem stiku z alergenom ne bo več odzvalo z alergičnimi simptomi. V obdobju protialergijske terapije se mora pacient izogibati alergena z ustrezno dieto.

Možnost izbire med velikostjo in vrsto različnih frekvenc glede na širino frekvenčnih trakov znatno prispeva k individualnemu, nežnemu zdravljenju pacienta. Tako pomagamo organizmu, da s pomočjo naprave in lastnih moči spet vzpostavi ravnovesje v organizmu.

Razlikuje med alergijo od intoleranco

Pri prehranski intoleranci imunski sistem ni vpleten, takšno reakcijo poimenujemo tudi psevdoalergija. Imenujemo jo tudi nealergijska preobčutljivost na hrano. Lahko je povezana je z motnjami v delovanju encimov, npr. pomanjkanje laktaze pri preobčutljivosti na mleko.

Pri alergijah na hrano, pa pomeni preobčutljivost organizma na snovi, ki pri večini ljudi ne povzroča težav. Pri alergični osebi obstaja napaka imunskega sistema, zaradi katere slednji napačno prepoznava določeno snov kot škodljivo in zaradi česar je izzvano nastajanje protiteles igE (imunoglobulini razreda E), ki so usmerjena proti tem snovem.

Zakaj je prišlo, do napake v imunskem sistemu in kje je vzrok v veliki meri bioresonančni terapevti ugotavljamo, da je prišlo do stika s škodljivimi snovmi v otroški dobi in z razvojem nepravilnih reakcij na neškodljive snovi v kasnejšem obdobju.

Pri pojavu alergij in intoleranc/preobčutljivosti se je treba držati navodil bioreosnačnega terapevta in spremljevalnih dejavnikov, kot so dieta, izogibanje alergenom, spremeniti prehranske in življenjske navade, omejiti stres, ipd.

Alergij in intoleranc se lahko znebiš

Uspešnost bioresonančne metode odpravljanja alergij in intoleranc je 83%.

Zdravljenje traja od enega meseca v skrajnem primeru tudi do enega leta. Terapije se opravljajo na začetku zdravljenja na teden dni, kasneje na tri tedne.