Še 40 dni? Panika? PANIKA!

Poletje je minilo, moram vam sporočiti, da je bilo krasno. Prosti čas sem izkoristila za gibanje na svežem in prevročem zraku, kupila mini uteži in jih pridno uporabljala, v vodi delala prevale in stoje ter se spočila za nove jesenske podvige, ki narekujejo precej hud tempo.

Še 40 dni? Panika? PANIKA! (foto: Nuša Ferkulj) Nuša Ferkulj
14. 9. 2015

Kaj pa tek? V tem času se želim preskusiti ali lahko pretečem 10 km razdalje v enem kosu. Sej sem vam sporočila, da na mi na maratonu ni pomemben čas ampak to, da bom uživala in v celoti pretekla deset kilometrsko razdaljo? še vedno sem istega mnenja.

Prvega septembra, ko se je večina mojih prijateljic predajala depresiji začetku jesenskega in deževnega obdobja, sem jaz veselo odkrivala tekaške kotičke na otoku Mljet. Zanimivo, da sem se na dopustu vsako jutro zbudila še pred sedmo uro. Nekajkrat sem zamižala in spregledala nove tekaške superege, ki sem jih pritovorila s sabo. Kmalu pa mi je počilo, vstala sem z ihto, ob 6: 30 zjutraj in se na hitro obula in oblekla v novo tekaško opremo, ki sem jo posebno za maraton osvežila in sem odskakljala po stopnicah do izhoda.

Zunaj ni bilo žive duše, morje je bilo umirjeno, jaz pa sem pričela počasi korak za korakom, po dvajsetih metrih sem se mislila že ustaviti pa sem se brcnila naprej. Pa je prišel klanec... hud klanec in sem komaj lezla gor, vendar sem ga premagala. Noge so me dohajale, misli pač ne.

Najboljše pri teku je to, da odmisliš vse. Ne obremenjuješ se s službo, ne z domačimi težavami, ne s tem da imaš še zelo malo časa do maratona.

Ko sem končala in se raztegovala na hotelski plaži je do mene pristopila gospa, ki je urejala okolico in me vprašala da li trčite svaki dan? Svaka čast! Jaz pa ne, ne ne ovo je više iznimka nego pravilo. :) Izjava od gospe mi je dala kar malce krila. J

Priznam malce imam slabo vest. Se mi zdi, da bo maraton vsak čas tukaj, jaz pa nisem prepričana če bom zmogla. V adidas šoli teka nas dobro pripravljajo, ampak bolj je enostavnih 5, kot 10 km. Dejstvo je, da bom mogla tudi izven šole še kako popoldan z močno voljo obut tekaške čeveljce in odteč. Do naslednjič vam obljubim, da sporočim kako je preteči 10 km v kosu.

Nuša

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri