San Patrignano - kraj upanja za življenje brez drog!

Na povabilo fundacije Fifteen iz Londona se je ekipa S projecta odpravila v vasico San Patrignano blizu Riminija. 

23. 10. 2012

Tam se na okoli 60 hektarjih razprostira skupnost in center za odvisnike San Patrignano, kjer živi, dela in se zabava 1500 mladih.

Nekateri so tam že 20 let. Prišli so in bilo je preveč lepo, da bi odšli. Odločili so se, da bodo s svojimi izkušnjami in znanjem pomagali drugim. Spet drugi 'kritizirajo' in se trudijo preživeti prve, najtežje mesece.

Vsi pa imajo enak cilj: življenje brez drog!

Kaj delajo, kako živijo in kako preživijo?

Vsak odvisnik se lahko priključi skupnosti, ki jo je pred 30 leti postavil Vincenzo Muccioli.

Želel je mladim odvisnikom pomagati, da se z delom osvobodijo drog. Začel je s štirimi mladimi, danes jih je 1500. Poskusi si predstavljati podjetje, ki ima 1500 zaposlenih in vsi preživijo z dobičkom, ki ga ustvarijo s prodajo različnih produktov in storitev. Kaj delajo? Bolje je vprašati, česa ne delajo?!

Vinska klet, pekarna, mlekarna, picerija in restavracija za zunanje goste, izdelava modnega pohištva, pasji hotel, oglaševalska agencija, vzreja konjev, izdelava cestnih koles, organizacija dogodkov, gledališke predstave, rože, sadje, zelenjava ...

Sami pridelajo 90 odstotkov vse hrane in pijače, ki jo potrebujejo.

Več o tem na spletni povezavi San Patrignano – 1500 mladih za boljši jutri!

s project

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri