Sadje in zelenjava strupena zaradi škropiv

V zadnjem času je vse več opozoril zaradi pesticidov v škropivih.

22. 2. 2010

Med najbolj obremenjeno hrano se uvrščajo:

  • namizno grozdje (71 odstotkov vzorcev vsebuje ostanke pesticidov),
  • banane (56 odstotkov vzorcev)
  • in paprike (46 odstotkov vzorcev)!

... medtem ko eden od 25 vzorcev jajčevca vsebuje ostanke pesticidov v količinah, višjih od najvišjih dovoljenih vrednosti (MRL).

Pred jedjo je zato nujno vse sadje in zelenjavo še kako dobro oprati.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri