S krompirjevo dieto je shujšal deset kilogramov

45-letni Američan, Chris Voight, naj bi v dveh mesecih posebne krompirjeve diete shujšal za slabih deset kilogramov.

2. 12. 2010

Chris Voight, predsednik washigtonske komisije za krompir (!?), je s to posebno dieto na svojstven način protestiral proti ameriškim avtoritetam, ki so se odločile promovirati kar najbolj raznovrstno prehrano v šolskih menzah. To ga načeloma niti ne bi motilo, če pri tem ne bi skušali izriniti ves krompir iz šolske prehrane, da bi ga nadomestili z drugimi vrstami zelenjave.

Krompir, krompir, samo krompir!

Gospod Voight je zato iz protesta kar dva meseca, vsak dan, jedel samo krompir.

V povprečju je pojedel 20 krompirjev na dan in to v vseh mogočih oblikah:

  • celega kuhanega,
  • pa v pireju,
  • občasno rezanega v kosih,
  • celo ocvrtega
  • in občasno na žaru.

Na dan zahvalnosti pred dnevi pa je v njem užival celo v obliki tradicionalnega purana (skoraj umetniško skulpturo iz krompirja je pred tem oblikoval kar sam).

Pa je to sploh lahko zdravo?

Poln krompirja, poln energije

Gospod Voight je zatrdil:

“Počutim se naravnost fantastično. Ves čas diete sem imel ogromno energije in nobenih stranskih učinkov. Tudi spal sem ves čas odlično.”

Da ne gre le prazne marnje navdušenega krompirjevca pa naj bi potrdili tudi testi. V Daily Telegraph tako poročajo, da je gospod Voight s to dieto v dveh mesecih shujšal zavidljivih deset kilogramov, pri čemer se mu je znižala tudi raven sladkorja v krvi, njegov holesterol pa naj bi padel za dobro tretjino.

Gospod Voigt je ob koncu svojega ‘protesta’ sicer priznal, da diete iz samo krompirja na dolgi rok ne bi priporočal nikomur, vendar pa je s svojim eksperimentom vendarle dokazal, kako zelo zdrava je v resnici lahko zelenjava (predvsem pa: tudi krompir!).

O tem nenavadnem borcu za pravice do izbire krompirja pa si lahko več prebereš tudi tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri