Reduser - spletna aplikacije za pomoč in samopomoč pri zasvojenostih

V današnjem času, ko postajajo zasvojenosti vse bolj prisoten problem v vseh družbenih slojih, je treba pristope pomoči prilagoditi potrebam ljudi, ki imajo težave z uporabo psihoaktivnih substanc in z nekemičnimi zasvojenostmi (zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, igrami na srečo, pornografijo ...).

30. 9. 2013

S tem namenom so na Združenju DrogArt s podporo Švice v okviru Švicarskega prispevka Evropski uniji v okviru projekta PASS – pomoč in anonimno svetovanje na spletu razvili aplikacijo za pomoč in samopomoč Reduser.

Ker gre tukaj za populacijo, kateri internet predstavlja zelo domač medij, so se na DrogArtu odločili da k uporabnikom pristopimo preko interneta tudi s programi pomoči, s čimer hkrati uporabnikom vse bolj zadovoljujejo potrebo po anonimnosti in čim manjši spremembi življenjskega sloga.

Aplikacija Reduser je prva tovrstna aplikacija v Sloveniji in je uporabnikom dostopna na spletnem naslovu reduser.drogart.org.

Kasneje bodo spletno aplikacijo nadgradili tudi z mobilno aplikacijo, ki jo bodo uporabniki lahko uporabljali preko pametnih mobilnih telefonom z Android ali IOS operacijskim sistemom. Z aplikacijo bi radi dosegli tiste uporabnike, ki droge uporabljajo, imajo z uporabo težave, a še niso iskali pomoči ali pa jim tradicionalne oblike pomoči ne ustrezajo. Ti uporabniki lahko aplikacijo uporabljajo popolnoma samostojno ali se med uporabo aplikacije odločijo, da se bodo obrnili po dodatno pomoč k strokovnjakom.

Izvajalec projekta Reduser je Združenje Drog Art.

Podprto s strani Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

Projekt je sofinanciran s strain Ministrstva za zdravje RS.

Oblikovanje aplikacije: Socialni marketing Iz Principa, ki je prav tako projekt Združenja Drog Art.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri