RECEPT: Tole je najboljša poletna SOLATA, in prihaja iz Toskane (oboževala jo boš)

Imenuje se Panzanella, in z njo se boš počutila kot imenitna Italijanka, ne glede na to, kje se nahajaš. 🥗

RECEPT: Tole je najboljša poletna SOLATA, in prihaja iz Toskane (oboževala jo boš) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 7. 2021

Solati pogosto dodajo kumare, včasih baziliko, začinjena pa je z oljčnim oljem in kisom. Priljubljena je tudi v drugih delih osrednje Italije in zagotovo bo osvežila tvoje poletne popoldneve. 

Za 4 osebe potrebuješ:

  • 400 g paradižnikov
  • 1 bučko
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 pesti listov solate
  • 1 kumaro
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 šop peteršilja
  • 1 žlico kisa
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • 4 rezine starega kruha
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico zeliščnega masla

 

Oplaknjene paradižnike prepolovi, bučko pa zreži na debelejše rezine. Zelenjavo porazdeli po dnu pekača, jo nakapaj z 1 žlico olivnega olja in začini s soljo in poprom. V pečici, segreti na 180 stopinj, jo peci približno 20 minut.

V tem času oplakni solatne liste, kumaro zreži na koščke, olupljeno čebulo in česen pa sesekljaj. Vse skupaj premešaj.

Na solato položi pečeno zelenjavo. Preostalemu olju primešaj kis, strt česen, sol in poper in polivko prelij po solati. Kruh zreži na kocke, jih popeci na zeliščnem maslu in jih nato potresi po solati.

Nikoli NE uganeš, kaj je Diana vsak dan jedla za zajtrk (razlog je njena postava)

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia