Raku navkljub: Nešteto razlogov ZA življenje!

Dogodek Kolo življenja predstavlja začetek velike vseslovenske zgodbe, v katero se lahko vključi vsak, ki je pripravljen razumeti problematiko raka, ima podobno izkušnjo ali enostavno želi pomagati.

7. 6. 2011

Pozitivna energija velikega števila ljudi je lahko močna podpora posameznika, ki se bori z boleznijo. Bolnik tako ni sam, ampak ima podpora s strani vseh, ki čutijo z njim.

Zakaj? Ker imajo bolniki z rakom nešteto razlogov za življenje.

Obišči www.nestetorazlogov.si in prispevaj svoj razlog.

Kolo življenja 2011

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je ob svojem srebrnem jubileju skupaj z Mercatorjem v soboto, 4. 6. 2011, organiziral že peto kolesarsko dirko 'Kolo življenja'.

Od Ljubljane do Maribora

40 kolesarjev in kolesark, med katerimi so bili ozdraveli člani in članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, zdravniki Onkološkega inštituta Ljubljana, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, znani Slovenci in Slovenke ter Mercatorjevi zaposleni, so kolesarili od Ljubljane do Maribora s postankom v Celju. Del poti so kolesarila tudi Robert Koren, kapetan slovenske nogometne reprezentance, Grega Skočir, pevec skupine Big Foot Mama, Martin Janežič – Buco, bobnar skupine Sausages, Maja Matevžič, nekdanja teniška igralka slovenske reprezentance, Mojmir Ocvirk, predsednik Triatlonske zveze Slovenije, Marko Baloh, slovenski ulatramaratonski kolesar in Jana Koteska, manekenka.

Na spremljevalnih prireditvah v Mercatorjevih centrih v Ljubljani, Celju in Mariboru je potekal še bogat razvedrilni program z mnogimi znanimi Slovenci in Slovenkami. V Celju in Mariboru je občinstvo razveseljeval raper Darko Nikolovski. V Mariboru pa se je dogodek zaključil s koncertom pevca Vilija Resnika, ki simbolično predstavlja vez med onkološkimi bolniki in zdravniki, saj je kar 17 let delal kot medicinski tehnik na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Kolesarsko dirko so podprli in pozdravili še: generalna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana Ana Žličar, podžupan Mestne občine Celje Marko Zidanšek, direktor splošne bolnišnice Celje Marjan Ferjanc, podžupan Mestne občine Maribor Janez Ujčič in član uprave Mercator Peter Zavrl.

Grega Pirc in Jaka Jakopič, vsakoletna pobudnika in glavna organizatorja letošnjega Kolesa življenja, sta dejala:

"Glavni namen Kolesa življenja je, da ozdravljeni in drugi člani Društva onkoloških bolnikov Slovenije onkološkim bolnikom pokažemo pot do ozdravitve in življenja. Pokažemo jim, da lahko kljub bolezni nadaljujejo z aktivnim in ustvarjalnim življenjem. Hkrati jim želimo sporočiti, da lahko računajo na nas, saj smo jim ves čas pripravljeni pomagati."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri