Preženi strah pred tamponi!

V dnevih menstruacije lahko uporabljaš različne vrste zaščite, med katerimi spada tampon v sam vrh popularnosti pri ženskah in dekletih in to z dobrim razlogom.

20. 7. 2009

Tampone lahko uporabljaš od prve menstruacije dalje, vendar ne bo odveč, če si pred prvo uporabo tampona prebereš odgovore na najpogostejša vprašanja in preženeš strah pred uporabo tamponov.

V & O

Ali tamponi zares zagotavljajo zanesljivo zaščito?

Če je pravilno vstavljen in redno zamenjan, tampon zagotavlja zanesljivo zaščito. Kako pogosto moraš menjati tampon je odvisno od intenzivnosti tvoje menstruacije. Z malo vaje boš točno vedela kdaj zamenjati tampon.

Kako sem lahko prepričana, da je tampon vstavljen pravilno?

Ko je tampon vstavljen pravilno, ga ne bi smela niti čutiti in ne more zdrsniti iz nožnice, saj ga na mestu držijo mišice medeničnega dna. Tampon bo ostal v nožnici in ne more zdrsniti naprej v maternico.

Iz česa so tamponi narejeni?

Danes so tamponi narejeni iz bombaža, umetnih vlaken ali mešanic bombaža in umetnih vlaken. Ponavadi imajo še tanko oblogo, ki preprečuje odpadanje vlaken.

Izdelani so v nadzorovanem okolju in zaviti, da ohranjajo čistočo. Ker se jih nosi znotraj nožnice, kjer je veliko mikroorganizmov so o.b.® izdelani tako, da ne motijo naravnega okolja nožnice niti ne spodbujajo razmnoževanja bakterij.

Katere velikosti obstajajo in katera velikost je prava zame?

Dokler se ne navadiš na uporabo tamponov, uporabljaj raje tampone manjših velikost kot so na primer o.b.® ProComfortTM mini ali o.b.® ProComfortTM light flow. Ti tamponi omogočajo še posebej enostavno vstavljanje, saj imajo ozko konico, vitko obliko in svilnato gladko površino.

Kasneje boš ugotovila ali ti omenjeni tamponi zagotavljajo dovolj zaščite ali potrebuješ bolj vpojne o.b.® normal.

Načeloma vedno uporabljaj tampon najmanjše velikosti (vpojnosti), ki ustreza tvojim potrebam. Tamponi so na voljo v različnih stopnjah vpojnosti, saj tako lahko prilagodiš svojo izbiro moči krvavitve. Ponavadi je moč krvavitve v prvih dneh menstruacije močnejša kot proti koncu menstruacije. Priporočljivo je, da uporabljaš različne tampone v dneh z različno močjo krvavitve.

Ali lahko tampone uporabljam tudi čez noč?

Tampone lahko varno uporabljaš čez noč. Pravzaprav so idealna zaščita za ponoči. Brez skrbi se lahko v spanju premetavaš, tampon pa bo ostal na svojem mestu.

Vendar pa zamenjaj tampon tik pred spanjem in takoj, ko se zbudiš. Ponoči lahko uporabljaš enako vrsto tamponov kot čez dan. Zaradi tega ker ležiš je čez noč moč krvavitve manjša.

Z o.b.® tamponi se lahko počutiš tako svobodno kot katerikoli drugi dan v mesecu. Nosiš ga znotraj telesa, kjer opravlja svojo funkcijo popolnoma neviden. Zunaj ostane vse udobno, suho in čisto. Razen vrvice, ne vidiš popolnoma ničesar. Počneš lahko kar želiš, tako kot katerikoli drugi dan!

Prepričaj se sama in naroči svoj brezplačni o.b.® vzorček na www.obtamponi.si!

Oglasno sporočilo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri