Preveri, kakšen emoji se nam morda kmalu obeta!

Na spletu se vse pogosteje sporazumevamo z emoji-ji. Preveri, kaj bomo morebiti kmalu lahko izrazili z emoji-jem. 

Na spletu se vse pogosteje sporazumevamo z emoji-ji. (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 11. 2015

#CondomEmoji - uporabi kondom za varen seks

Durex poziva ljudi naj delijo #CondomEmoji kot podporo projektu varne spolnosti. Upajo, da bo projektu v novembru svojo podporo pokazalo vsaj 1 miljon uporabnikov in bo lahko to uporabil kot del uradne predložitve predloga za izdelavo uradnega Emoji-ja - KONDOMA, ki ponazarja varno spolnost, podjetju Unicode in sicer na svetovni dan aidsa, 1. decembra 2015.

condomemoji

Zakaj #CondomEmoji?

Raziskava, ki jo je omogočilo podjetje Durex, je preučevala, kako se mladostniki pogovarjajo o varni spolnosti in problemih povezanih s to temo. Z uporabo poglobljenih kvalitativnih intervjujev, s tridesetimi ljudmi v starosti 16 - 25 iz celotnega področja Anglije, je raziskava pokazala, da formalna spolna vzgoja mladim ni v zadostno pomoč in se zato za informacije o varni spolnosti pogosto obrnejo na internet. Večina sodelujočih je dejala, da se 'naučijo iz prakse', hkrati pa so poudarili problematiko pogovorov o varni spolnosti s spolnimi partnerji. Medtem, ko jih večina prosto govori o svoji spolni aktivnosti, najpogosteje prek telefona in aplikacij socialnih omrežij, je bilo pogovorov o varnosti v spolnosti znatno manj.

kondom

Intervjuvancem je bila predstavljena ideja o izdelavi uradnega kondom Emoji-ja. Predlog so označili kot zelo vreden, samo idejo je pozdravilo več kot tri četrtine mladostnikov. Le ti bi ga uporabljali v svojih profilih v aplikacijah za parčkanje, partnerje bi z njim spomnili na kondome/varno spolnost, predvsem pa bi uporaba simbola pogovor o varni spolnosti naredila privlačnejši in bolj zabaven.

Preveri še članek o petih spolno prenosljivih boleznih, ki ogrožajo največ ljudi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri