Preprost RECEPT: Poskusi te veganske medenjake, ki VEDNO uspejo 😍

11. 12. 2020
Preprost RECEPT: Poskusi te veganske medenjake, ki VEDNO uspejo 😍 (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj če bi si ta vikend privoščila peko okusnih medenjakov (pri katerih nikakor ne moreš zgrešiti?).

Ingverjevi piškoti 

Na Švedskem ni pravega božiča brez priljubljenih hrustljavih piškotov s cimetom. Ta recept je izjemno preprost in se zlahka prelevi v vegansko različico.

Vse, kar še potrebuješ, so ljubki modelčki za piškote.

Sestavine za približno 80 piškotov

100 g trsnega sladkorja

100 g sladkorja muscovado

100 g agavinega sirupa

80 ml vode

150 g veganske margarine

3 žličke cimeta

1 žlička mletega ingverja

1 žlička mletih klinčkov

1 žlička mletega kardamoma

½ žličke sode bikarbone

475 g moke

Pripraviš jih tako:

1. Dan prej zmešaj ves sladkor, agavin sirup in vodo. Zmes na štedilniku pogrej do srednje temperature in v koščkih dodaj margarino, da se stopi.

Ohladi v veliki posodi in dodaj začimbe in sodo bikarbono.

Postopno dodajaj moko, da nastane homogena kepa testa, ki je nekoliko lepljiva. Testo zavij v papir za peko in ga čez noč pusti v hladilniku.

2. Naslednji dan vzemi testo in ga košček za koščkom na tanko razvaljaj s pomokanim valjčkom na delovni površini, pokriti s papirjem za peko.

Z modelčki oblikuj piškote in jih položi na pekač, prekrit s papirjem za peko. Peci pri 180 stopinjah približno 8 minut. Piškoti naj bodo rahlo zlato zapečeni.

3. Piškote lahko shraniš za en teden v pločevinasti posodi.

Testo za piškote lahko v hladilniku shraniš za nekaj dni ali ga celo zamrzneš.

Bi poskusila raje najboljše CIMETOVE PIŠKOTE na svetu? Izvoli ZELO preprost recept! 

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži