Prazničen recept: Tiramisu rolada

In nova sladica na tvoji praznični mizi je ... tiramisu rolada! Za vse ljubiteljice kavnih okusov in sladkega. Hm, smo to kar vse? Zmanjkalo jo bo v hipu! 

Prazničen recept: Tiramisu rolada (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2015

Za 10 kosov potrebuješ:

• 4 žlice praška za ekspresno kavo (instant)

• 50 g masla • 120 g sladkorja • 2 jajci • 100 g moke

• 1 žličko pecilnega praška

• približno 50 g kakava v prahu • 125 g maskrponeja

• 2 žlici kavnega likerja • 150 g smetane

• 20 g čokoladnih ostružkov

Priprava:

1 Pečico segrej na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). 2 žlici praška za ekspreso stopi v 1 žlici vroče vode. Penasto stepi maslo in 100 g sladkorja. Drugo za drugim primešaj jajci. Zmešaj moko in pecilni prašek ter mešanico primešaj masleni kremi skupaj z ekspresom. Pripravljeno testo porazdeli po pekaču (približno 30 x 20 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko in ga peci približno 10 minut.

2 Zavri preostal prašek za ekspreso, 20 g sladkorja in 75 ml vode ter sestavine pokuhajte v sirup.

3 Vlažno kuhinjski krpo prekrij s papirjem za peko. Popraši ga s 40 g kakava. Nanj prevrni biskvit in odstrani vrhnji papir. Pečeno testo premaži s sirupom ter ga s krajše strani zvij s pomočjo spodnjega papirja. Počakaj, da se ohladi.

4 Maskarpone zmešaj z likerjem. Smetano čvrsto stepi in jo primešaj. Biskvit razvij in ga premaži s kremo. 1 cm roba pusti praznega. Biskvit zvij in rulado okrasi s kakavom in čokoladnimi ostružki.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Preveri še recepte za najlepše klasične božične piškote ali cheesecake v kozarčku.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri