Pravilno prehranjevanje - ključ do sanjske postave!

Eden od pomembnih dejavnikov - lepe, fit in zdrave - skratka sanjske postave je zagotovo pravilno prehranjevanje. V nadaljevanju razkrivamo nekaj zdravih prehranskih bližnjic, ki bi ti lahko pomagale doseči tvoj cilj še pred poletjem.

Še malo pa bo poletje ;) (foto: profimedia) profimedia
26. 4. 2014

Premise pravilnega prehranjevanja:

  • Magnezij napada maščobne celice. Pri sproščanju adrenalina, požiralca maščob, je potrebne veliko energije. Bogata zakladnica so sojini izdelki, siri, jogurt, meso, ribe in perutnina.
  • S taurinom boš shujšala hitreje. Ena od nalog aminokislin je tudi tvorba somatotropinov (STH). Ti rastni hormoni nastajajo v našem telesu samo ponoči. V glavnem so odgovorni za pretvorbo maščob v mišično maso. Visoko vsebnost taurina najdete npr. v školjkah, rakih in mesu.
  • Anginin poviša koncentracijo shujševalnih hormonov (STH). Zvečer povečaj proizvodnjo hormonov STH npr. s kikirikijevo tablico. Pomembno je le, da najmanj tri ure pred spanjem ne zaužiješ ničesar več.
  • Razstrupi organizem. V našem telesu se počasi, a vztrajno nalagajo odpadne snovi, rezultat pa sta videz pomarančne kože in maščobne blazinice. Z instantnimi bazičnimi napitki boš preprečila nalaganje teh snovi in svoje telo znova uravnovesila.
  • Vitamin C razgrajuje maščobe. Stresni hormon noradrenalin povzroči, da se maščobe spremenijo v energijo. Telo pa potrebuje reden vir vitamina C, saj le tako lahko ta hormon nastaja v zadostnih količinah. Veliko vitamina C vsebujejo agrumi, kosmulje in paprika.
  • Z rdečim vinom boste prej site. Četrt litra suhega rdečega vina pri jedi zmanjša tek. Zadržuje sprejemanje ogljikovih hidratov v kri in upočasni prebavo beljakovin v želodcu. Rezultat: prej se boste počutile site. To je ena od skrivnosti vitkih Francozinj ...

Še nekaj branja na temo resnično zdrave prehrane: