Pozor, tvoja torbica je lahko gojišče bakterij!

Tvoja najboljša 'prijateljica', ki se vsepovsod odpravi s tabo, je lahko gojišče bakterij, zato je zelo pomembno, da jo spraviš v red. Preberi, kako ...

Pozor, tvoja torbica je lahko gojišče bakterij! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2015

Ne glede na to, kako močno se trudiš, da bi bila tvoja torbica čista od znotraj, bo čez čas v njej kup ostankov – hrane, ličil … kako preprečiti, da bi torbica postala gojišče bakterij? Enostavno!

Ličila

Za shranjevanje vseh potrebnih ličil, ki jih imaš s seboj, si kupi majhno toaletno torbico, ki bo ravno prav velika za lepotne pripomočke.

Tako jih boš vedno našla v hipu, pa še skrbeti ti ne bo treba, da se bo kaj raztreslo po torbici, saj bodo skrbno spravljena na enem mestu.

Brez odpadlih las

Krtača ali glavnik naj bosta vedno čista – to pomeni, da moraš po vsakem česanju odstraniti lase, ki so ti med urejanjem pričeske izpadli.

Počeni kondomi

Ne tlači jih v denarnico, saj obstaja velika verjetnost, da bo ovitek počil in povzročil sušenje kondoma – če tega (v navalu strasti) ne boš opazila, obstaja velika verjetnost, da bo med uporabo počil.

Tako odprt kondom vedno vrzi proč, pa četudi boš zaradi tega ostala brez seksa! Postavi svojo varnost na prvo mesto in si kupi plastičen ovitek za kondom.

Sterilno shranjeni tamponi

Prva pomoč pri menstrualnih izlivih mora biti vedno hranjena na najbolj čistem mestu tvoje torbice, zato tampone vedno shrani v posebnih plastičnih škatlicah, ki bodo preprečevale, da bi umazanija prišla do njih.

Zdravila

Tablete za prvo pomoč pri glavobolu shrani v steklenički ali tesno zaprte daj v dodatno plastično škatlico, ki jo je težko streti.

Žvečilke, čokolada …

Vso hrano shranjuj tesno zaprto v plastičnih vrečkah, ki imajo vodilo za zapiranje, ali v posodicah za shranjevanje živil. Tako bodo živila ostala sveža in varna pred bakterijami.

Rezervni čevlji

Pomisli, s čim vse se srečajo podplati tvojih čevljev … Z vso umazanijo tega sveta – prahom, pasjim urinom in kakci, pljunki in še marsičim!

Zato jih vedno skrbno spravi v posebno vrečko in jo šele nato vtakni v svojo torbico.

Čista tudi od zunaj

Nikar ne postavljaj svoje torbice na straniščna tla ali tla v restavraciji, kajti mimogrede jo boš spet položila v naročje in tako prenesla vse bakterije iz tal na svoja oblačila. Raje jo imej v naročju, obesi jo na stol ali položi na mizo.

Da bo tudi od zunaj vedno čista, jo enkrat na teden obriši z vlažno krpo, ki si jo namočila v prašek.

Preberi še: 3 znaki pri njem, ki morajo sprožiti tvoj rdeči alarm