Pozdravljen 'jojo učinek'!

O 'jojo učinku' je bilo že veliko napisanega, a nas večina ponavadi noče in noče zares razumeti, zakaj se nam 'povratek že odpisanih' kilogramov vedno znova 'dogaja'.

11. 10. 2013

Naj ti najprej poskusimo dopovedati naslednje dejstvo, ki si ga gre zapisati za uho:

  • prioritetna naloga in interes našega telesa preživeti!

In t.i. jojo učinek je posledica prav tega, še kako živega pranagona!

Ne razumeš zakaj?

Barbara Kodrin, profesionalna osebna trenerka z ameriško licenco AFPAA , ki s celostnim pristopom pomaga ljudem oblikovati telo in duha, to razloži takole:

  • "Po vsakem napadu z bistveno premalo hrane telo misli, da je vojna! In takoj ko bo hrane spet dovolj, bo naredilo vse, da bo nadoknadilo izgubljeno energijo in za vsak primer še povečalo zaloge energije okoli stegen, zadnjice in trebuha. Pri večini neuspešnih 'vojnih veterank' je razlog predvsem to, da dolgoročno niso ničesar spremenile. Nekaj časa so bile na dieti in trpele trenutno pomanjkanje hrane, potem pa se je vse vrnilo v stare tirnice. Pa poglejmo še z energetskega vidika, kaj se v večini primerov v resnici dogaja ozirom se zgodi? Zbereš toliko energije, da začneš biti boj sama s seboj in nekako ti uspeva te energije vzdrževati, dokler (skoraj) ne prideš do končnega cilja. Potem pa ti hote ali nehote energije zmanjka. In ker je bila dieta namenjena sama sebi, čas po njej pa je ne zanima, nimaš zdaj nobenega načrta za naprej, nobenih trikov, ki bi ti pomagali vzdrževati pridobljeno postavo in tako naprej."

Da bi se 'jojo pasti' ognila, ima Barbara Kodrin na svoji spletni strani zate nekaj koristnih nasvetov, kako doseči želeni cilj in se nikoli več vrniti tja, kjer si že bila. Več branja na to temo boš našla na spletni povezavi: www.osebna-trenerka.com!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri