Poskrbi za svoje telo in zasij kot zvezda! Razkrivamo, kako

Dan ima 24 ur, od tega jih ponavadi okoli 6 do 8 prespiš, vsaj toliko tudi preživiš službi (ali na faksu), nekaj časa pa posvetiš prijateljicam, družini ali pa fantu. Ampak ne glede na to, koliko časa ti vzame vse to, ti ostane malo časa tudi zase in nikar ga ne zapravljaj kar tja v tri dni, temveč se obleci v športno opremo in naredi nekaj koristnega za svoje telo in dušo.

Poskrbi za svoje telo in zasij kot zvezda! Razkrivamo, kako (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2014

1. Telovadi, četudi doma

Bi rada imela napeto zadnjico? No, to ne boš dosegla s tem, da boš sedela na njej. Vpiši se v fitnes ali pa za začetek vaje delaj kar doma. Najtežji del je sploh začeti, ampak ko ti enkrat uspe in vztrajaš nekaj dni, postane gibanje že rutina. To mogoče sprva sploh ne opaziš, dokler ne pride do dneva, ko res nimaš časa in moraš to urico telovadbe izpustiti iz svojega urnika.

2. Ne pozabi na kardio

Tek in športi, pri katerih je napor na prvem mestu in na koncu komaj še loviš sapo, so ponavadi tisti, katerim se vsi izogibamo. Vedeti pa moraš, da je to najbolj učinkovit način, ki te bo v najkrajšem času pripeljal do želenega cilja. Najbolje bo, da torej to vzameš, kot neke vrste sprostitev, poleg tega pa boš v telo dobila več kisika, kot sicer in posledično se ti bo povečala tudi koncentracija.

3. Poslušaj svoje telo

Vadba mora biti težka, saj drugače ne napreduješ, vendar če čutiš, da nekaj ni v redu, prenehaj! Nauči se poslušati svoje telo, saj se ponavadi ne moti, ko ti skuša preko bolečine povedati, da se ustavi. Ne skušaj prehitevati dogodkov in vse doseč v enem tednu, bolj se osredotoči na vztrajnost, ki je ključnega pomena na poti do uspeha.

4. Zabavaj se

Telovadba naj ti ne bo odveč, ampak vse skupaj vzemi kot zabavo. Medtem, ko na primer delaš za trebušne mišice, lahko zraven gledaš TV, poslušaš glasbo itd. Če se ti zdi, da sama vseeno ne boš imela dovolj motivacije, vprašaj katero od prijateljic in namesto na kavo, od zdaj naprej hodita raje telovadit. V dvoje je vedno zabavneje pa še spodbujata lahko druga drugo!

5. Počitek je del treninga

Mogoče se sliši čudno, vendar je počitek enakovreden treningom. Če veliko treniraš, moraš poskrbeti tudi za to, da spiš vsaj osem do devet ur, saj se le tako lahko telo regenerira in je pripravljeno na nove napore.

Nekaj nasvetov:

Poskusi začeti s preprostimi vajami oziroma delaj okoli pet različnih vaj, le da vsako ponoviš vsaj trikrat.

Primer treninga A:

- 25 trebušnjakov
- 10 hrbtnih diagonalnih gibov
- 15 sklec
- 25 počepov
- 15 izpadnih korakov (z vsako nogo)

Primer treninga B:

- deset minut teka
- 15 vojaških sklec
- deset minut teka
- 15 visokih poskokov
- deset minut teka

Za motivacijo poglej, kako za svoje telo skrbijo slavni!

Viktorijini angelčki:

Kim Kardashian: 

Napisala: Anja Lužnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri