Polni in kremasti, sveži mlečni izdelki Alpsko

Katerim trendom v prehrani zaupati?

25. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Odločitev, katerim trendom v prehrani zaupati, je nedvomno težka, toliko težja pa je, če prehrana, ki jo narekujejo trendi, prihaja iz tujih okolij, je eksotična ali celo težko dostopna. Najbrž je to tudi eden izmed razlogov, da se prehranski trendi umikajo preprostemu razmisleku, kaj je bilo dobro za nas nekoč. Ob čem so torej zrasli naši dedki, babice, obenem pa je všeč tudi nam in našim otrokom?

Jogurt in mleko sta živili, brez katerih si vsakdanjik težko predstavljamo. »Mleko je pomemben vir beljakovin, ki so potrebne za zdrav razvoj, rast ter obnovo celic in tkiv. Kljub temu, da so potrebe po beljakovinah v različnih življenjskih obdobjih različne, jih človek potrebuje vse življenje. Z mlekom vnesemo v svoj organizem vse potrebne aminokisline, ki jih naše telo ni sposobno sintetizirati samo, zato jih lahko pridobimo le s hrano lahko preberemo v prispevkih Ministrstva za kmetijstvo, ki vodi projekt Naša super hrana.

Pol litra mleka pri odraslem človeku zagotovi približno:
70 % dnevnih potreb po kalciju
30 % dnevnih potreb po vitaminu B
25 % dnevnih potreb po beljakovinah
20 % dnevnih potreb po vitaminu A
15 % dnevnih potreb po vitaminu B1
Vir: www.nasasuperhrana.si

V Ljubljanskih mlekarnah so razmišljali tudi o tem, kako izdelke, ki so preprosti, pristni, tako rekoč prvinski, približati vsakomur. In tako je nastala linija Alpsko - družina dveh odličnih, okusa polnih jogurtov ter svežega mleka, ki je le nežno pasterizirano. »Pri naravnem jogurtu je pomembno, da nas s svojim preprostim okusom kljub temu prevzame. Za jogurte Alpsko velja, da je maščoba tista, ki daje mlečnim izdelkom poln okus,« pojasnjujejo v Ljubljanskih mlekarnah. Izdelki Alpsko so narejeni iz slovenskega mleka in predelani v Sloveniji.

ALPSKO TEKOČI JOGURT ima 4 % mlečne maščobe, ki mu daje nežno kremasto strukturo. Narejen je z dodatkom izbrane jogurtove kulture za poln in hkrati blag mlečni okus.
ALPSKO UMEŠANI JOGURT V LONČKU ima 6 % mlečne maščobe, zato je polnega okusa in ima svilnato kremasto strukturo. Izbrana jogurtova kultura pa mu daje blag, rahlo kiselkast mlečni okus.
ALPSKO SVEŽE MLEKO je narejeno iz najbolj svežega polnomastnega mleka s slovenskih pašnikov. Je polno in kremasto, saj ima kar 3,9 % mlečne maščobe in je le nežno pasterizirano, da ohrani vse svoje naravne lastnosti.

Novi izdelki Alpsko tudi nagrajujejo

Zbirajte točke zvestobe z embalaže izdelkov Alpsko in prejmite simpatične alpske lončke slovenskega proizvajalca Emo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri