'Po koroni voham vse, samo prdcev ne' (izpoved naše novinarke)

Si tudi ti opazila to bizarno posledico? Beri dalje ...

'Po koroni voham vse, samo prdcev ne' (izpoved naše novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2021

Koronavirus sem prebolela poleti, dobila sem ga od hčerke, ki ga je dobila v vrtcu. 

Bolezen sem prebolela v približno tednu dni, imela sem vročino, bolela me je glava, in kot običajno, sem tudi jaz popolnoma izgubila vonj in okus.

Bolezen je torej potekala običajno, malce manj običajne pa so se mi zdele posledice, ki jih še vedno čutim.

Med drugim se mi je vonj sicer povrnil, edine stvari, ki je nikakor ne vonjam, so prdci. Moji ali tuji. 

In ko sem o tem mimogrede spregovorila s prijateljem, ki je korono prav tako prebolel pred meseci, mi je potrdil, da on opaža enako. 

Nenavadno, kajne? 

Najino teorijo, da koronavirus znatno vpliva na zaznavanje prdcev, je potrdil tudi zapis na priljubljeni strani Reddit, na kateri je eden od uporabnikov zapisal, da se mu je vonj skoraj v celoti povrnil, ter da je edina stvar, ki je še vedno splooooh ne vonja, prdec.

Dolgotrajna izguba vonja je sicer ena od pogostih posledic koronavirusa. Številni poročajo, da se jim vonj tudi po več mesecih ni vrnil, ali pa da jim vse stvari dišijo enako. 

Ena od znank mi je na primer povedala, da ji po prebolelem koronavirusu zdaj vse stvari dišijo enako, in to po urinu. Bizarno, kajne?

Pražena čebula, vino in urin imajo zanjo popolnoma enak vonj, natančneje po urinu po tem, ko se za kosilo obilno naješ špargljev. Ewwwww.

Horoskop: To znamenje v 2022 čakajo čudovite spremembe (kariera in ljubezen)

Raziskovalci so se sicer poglobili tudi v posledice, ki jih izguba vonja (ali okusa) prinaša, in ugotovili, da imajo takšne posledice koronavirusa znaten vpliv na kakovost življenja, tako na splošno počutje osebe, kot tudi na njeno fizično in mentalno zdravje. 

Izguba okusa in vonja je pri osebah, ki so prebolele koronavirus, povzročila zmanjšano željo po prehranjevanju in pripravi hrane, nekateri so opažali tudi znatno povečanje teže in nezadosten vnos potrebnih mineralov in vitaminov. Raziskava je razkrila tudi, da ljudje ne čutijo več takšne potrebe po intimnosti in družabnem življenju.

Kakšne posledice si pa ti opazila pri sebi? Zapiši nam v komentar. 

Sta Metka in Denis še vedno skupaj? To se je z njima zgodilo po oddaji Ljubezen po domače

Fotografije: Profimedia, POP TV