Pizza: Večina Slovencev pri peki doma počne te 3 napake (tudi ti?)

28. 1. 2023
Pizza: Večina Slovencev pri peki doma počne te 3 napake (tudi ti?) (foto: Profimedia)
Profimedia

Emmmm ... št. 2. Si tudi ti kriva? 🍕

Tudi ti obožuješ pizzo? In tudi ti jo nadvse rada pripravljaš sama doma?

Potem (skoraj) zagotovo počneš vsaj eno od spodnjih petih napak. 🙊

Prva med njimi je: testo!

Če testo pripravljaš sama, nikar ne zanemari dejstva, da mora pregneteno testo več ur tudi počivati. V profesionalnih picerijah ga praviloma pripravljajo dan prej ali pa navsezgodaj zjutraj, da nato počasi vzhaja v hladilniku z zamrzovalnikom.

In nikar testa za pico, ko pride čas, da ga raztegneš in pripraviš na nadev, ne obdeluj z valarjem. Naredi to raje z rokami. Če testo še vedno ni dovolj voljno in elastično, ga raje še nekoliko pusti 'počivati' na sobni temperaturi.

Hudoooo! Italijanski picopek razkril, kako bi morali V RESNICI jesti pico 🍕

In potem je tu: nadev!

Nikar na testo ne dajaj kupljene in že pripravljene paradižnikove omake. Naredi jo raje sama.

Potrebuješ le paradižnikov sok, ki ga po želji soliš, dodaj malo bazilike ali origana ter s tako pripravljeno omako namaži testo.

Nikar ne pretiravaj s sestavinami za nadev. Če boš testo obložila s pršutom, potem pazi, da ne boš dodajala tudi drugih zelo slanih sestavin, sicer bo rezultat preslana (in nejedljiva) pizza.

Velika težava je tudi: premalo vroča pečica!

Za pizzo zlepa nobena pečica ne more biti dovolj vroča. Zato pečico ogrej na maksimalno temperaturo, pizzo pa daj v pečico šele, ko je ta zares zelo zelo vroča in jo peci le nekaj minut.

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ