Odvadi se kajenja!

Raziskave so pokazale, da s to nezdravo navado želi prenehati 70 odstotkov kadilcev. Si tudi ti ena od njih?

26. 7. 2007

  • Motivacija je ključna. Prenehanje kajenja je izziv, učenje, ki zahteva dobro poznavanje samega sebe in res­nično samospoštovanje. Poleg motivacije pa odločitev zahteva tudi pravo podporo, zato okolico obvesti o svoji odločitvi in prosi za njeno pomoč.
  • Analiziraj svoje razloge in pomen prenehanja kajenja, potem izberi najbolj ugoden trenutek in začni. Najpogosteje se kadilci odločijo za prenehanje “čez noč”, če meniš, da ti to ne bo uspelo, poskusi postopoma (da večaš razmik med cigaretami).
  • 01/230 73 70 je številka svetovalnega telefona CINDI pomoč pri opuščanju kajenja, ki jo lahko pokličeš ob ponedeljkih, sredah in petkih od 17. do 20. ure. Pomoč lahko poiščeš tudi v zdravstvenih ustanovah ali organizacijah.
  • Čutiš nepremagljivo potrebo po kajenju? Upri se in upoštevaj naslednje napotke: osredotoči se na prijetne stvari, zaposli svoje misli z branjem revije, pojej kos sadja, zaposli svoje roke, sprehodi se, dihaj počasi in naredi nekaj vaj za sprostitev. Več koristnih informacij dobiš na www.help-eu.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri