Očisti telo in dušo

Razstrupi se, bi rekli v holivudu, kjer je detoksikacija zadnji hit med slavnimi.

12. 5. 2009

Britney Spears, Jessica Simpson, Beyonce in druge tega seveda ne počnejo same doma, temveč se prepustijo strokovnjakom. Že z nekaj malega lastnega truda pa si lahko to isto privoščiš tudi sama doma.

SOS-signali

Telo mora predelati ogromno odpadnih snovi. Pomisli samo na ves nikotin, ki ga, če si kadilka, vneseš v telo, na konzervanse v hrani, na alkohol, razne kemikalije in druge strupe, ki jih morajo jetra predelati. Seveda se veliko strupenih snovi samo nalaga v telesu in jih ne izločimo. Tega se seveda niti ne zavedamo. In zdaj je prišel čas, da svoje telo očistiš in ga spraviš v boljšo kondicijo.

Poceni in učinkovito

Samo če se boš odpovedala vsem stvarem, ki vsebujejo sladkor, kavi, mesu in vsem, kar vsebuje konzervanse ter umetna barvila, boš za svoje telo naredili ogromno. Raje si privošči sveže sadje in svežo zelenjavo. Takoj boš začutila, da je tvoje telo polno energije in utrujenost bo izginila. Nikakor pa ne pozabi na dan popiti najmanj dva litra vode, lahko tudi mineralna voda ali nesladkan čaj.

Gibanje

Se sploh zavedaš, kaj pomeni gibanje na svežem zraku? Verjetno ne, ker se mu izogibaš. Ali pa enostavno misliš, da nimaš dovolj časa. Temu moraš narediti konec. Spravi se ven, v naravo. Vzemi si vsak dan najmanj pol ure zase in pojdi na zrak. Tudi savna bo dobrodejno delovala na tvoje telo. Z znojenjem se boš rešila tudi nekaj strupenih snovi, ki so se nabrale v telesu. Lahko si privoščiš tudi toplo kopel s soljo iz Mrtvega morja. Veliko je načinov, da se osvobodiš vseh naslag, ki so se prek zime nabrale v tvojem telesu. In videla boš, da bo počutje takoj boljše.

Vir: Lisa

www.lisa.si