Tale RECEPT za topli sendvič je v svetu požel ničkoliko navdušenja, in ko ga boš poskusila, boš točno vedela, zakaj! 😍
Tudi ti pogrešaš zajtrk in capuccino v tvojem najljubšem lokalu v mestu? Mi tudi!
Prav zato smo se na urednišvu odločile, da si doma vsake toliko pripravimo svoje najljubše restavracijske jedi, ... in kako le bi na sobotno jutro lahko izpustile slastne toaste. 😉
Tokrat smo namreč naletele na recept, s katerim boš svoje prihajajoče tople sendviče pripravljala kot profesionalka!
Preveri, kako:
Sestavine:
4 rezine kruha
4 velike rezine mehkega sira (lahko tudi brie)
Čebulna omaka:
6 čebul, drobno narezanih
180 ml ekstra deviškega olivnega olja
80 g masla
80 ml portovca
50 ml kisa
Recept:
Za čebulno omako
Večjo kozico postavi na močan ogenj. Dodaj olje in čebulo in kuhaj približno štiri minute oziroma dokler čebula ne pozlati, medtem večkrat premešaj.
Zmanjšaj moč ognja in dodaj maslo, mešaj približno 30 minut, dokler mešanica ne postane temno rjava.
Dodaj portovec in zavri, nato vmešaj še kis. Začini s soljo in sveže mletim črnim poprom.
Za sendviče
Popeci kruh na obeh straneh in ga namaži s čebulnim džemom. Dodaj sir, nato sendviče postavi v pečico, nastavljeno na žar. Peci, dokler ni sir mehak, vendar pazi, da ne postane preveč tekoč. Vzemi tople sendviče iz pečice in dodaj še malo džema, nato jih postrezi skupaj s kozarcem šampanjca.
Te morda zanima še RECEPT za sanjski japonski 'cheescake' iz le treh sestavin, ki je obnorel svet? Izvoli!
Tekst: Tadeja Ogrizek in Tea Poljak, Profimedia
Novo na Metroplay: Ines Erbus o avtoimuni bolezni, ljubezni do hrvaščine in potovanjih