Občutljivi zobje

22. 8. 2010
Občutljivi zobje

Sladoled, ledena limonada, hladna lubenica … se jim raje odrečeš, da te ne bi zabolel zob?

Zobje postanejo občutljivejši, ko postane mehkejša, notranja sredica zob izpostavljena.

Občutljivost nastaja počasi

To se lahko dogaja počasi, ko se zobje soočajo z vsakodnevnimi izzivi, npr. zaradi pretiranega ali agresivnega ščetkanja, obolenja dlesni, ki vodi do odstopanja dlesni, kisle pijače ter hrane, agresivnih sredstev za beljenje zob. Mrzla ter vroča, sladka in kisla hrana ali pijača prodirajo skozi dentinske kanalčke do živcev in povzročajo bolečino zob.

Težavo lahko rešiš hitro

Pomagaš si lahko tudi z novo zobno kremo Sensodyne Rapid, ki daje takojšnje in dolgotrajno olajšanje pri bolečini, ki jo povzročajo občutljivi zobje, in deluje v samo 60 sekundah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord