Novo ležišče

Ne izgubi se v velikanski ponudbi in kupi pravo zase.

10. 4. 2010

Za nasvet, kako izbrati pravo ležišče zase, smo vprašali Andreja Prljo, dr. med., specialista ortopeda:

Z zgornjim srednjim razredom se boš elegantno izognila večini dvomov o kakovosti materialov in izdelave. Navzdol se človek hitro zmoti, navzgor pa preplača.

Vedi, kaj potrebuješ in kaj si želiš. Če je ležišče namenjeno preizkušanju vseh možnih posteljnih trikov, se dobro pozanimaj o trpežnosti. Če naj bi čim bolj pomagalo tvoji utrujeni hrbtenici, potrebuješ takšno, ki se ti bo prilagodilo in te podprlo. Materiali so danes v višjem srednjem razredu dobri. Vsi (dobro) dihajo, podpirajo in zadržujejo oz. odvajajo toploto.

Pozanimaj se o tipih, sestavi, proizvajalcih. Presenečena boš, koliko podatkov in izkušenj ima soseda, prijatelj ali sorodnik.

Preizkusi jih, primerjaj jih med seboj! Ulezi se za nekaj minut; idealno bi bilo ležišče preizkusiti, ko si utrujena. Na njem moraš čutiti udobje in podporo, ne žuljenja ali pa ‘vdaje’ kot v živem pesku. Pri obratu se mora ležišče prilagoditi tebi, ne ti njemu.

Vstajanje iz postelje mora biti preprosto in lahko.”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri