Njegov penis: Je tam spodaj vse OK?

Čeprav si z njegovim najboljšim prijateljem precej na ti, te lahko še vedno presneti kakšna njegova zunajserijska lastnost ali posebna (ne)sposobnost.

14. 2. 2013

In če si nista enaka niti dva moška, res ni nobenega razloga, da bi mislila, da si bodo vsi penisi podobni kot jajce jajcu ali evro bučke. Če si v življenju videla že več različnih modelov penisov, veš, da so lahko najrazličnejših velikosti, oblik in celo barv. No ja, zelen pa vseeno ne sme biti ...

Je nenavadno, da je njegov penis različnih odtenkov?

Niti malo. Nekateri fantje imajo vijoličasto glavico in bled koren penisa, kar je primerljivo s tvojim zardevanjem, ko ti gre vsa kri v glavo. Obrezani fantje pa imajo zaradi reza še tanko brazgotino temnejše barve, ki je videti kot nekakšna temnejša ogrlica.

Kakorkoli: če na njegovem penisu opaziš živo roza ali rdeč madež, pa to ni le dobrodošel modni dodatek, ampak po vsej verjetnosti izpuščaj ali vnetje, in če tega ni storil že sam, ga hitro odpelji k zdravniku. Do diagnoze pa, saj veš, je najboljša preventiva abstinenca.

Kaj pomeni, da so nekateri penisi čisto gladki, drugim pa se poznajo vene?

Tu ni nobenega standarda, je pa res, da imajo nekateri fantje na penisu debelejšo, drugi pa tanjšo kožo. Čez tanjšo preseva več krvnih ven, na videz penisa pa močno vpliva tudi stopnja vzburjenosti. Tisti vedno malo v pripravljenosti imajo posledično tudi bolj 'divji' videz.

Ali ukrivljen penis nakazuje na kakršenkoli problem?

To je pa močno odvisno od izrazitosti krivine. Če gre le za rahlo ukrivljenost, lahko rečeš samo aleluja, poiščeš pravi položaj in mu predrzno nastaviš svojo točko G. Običajno je penis tako kot ceste na ravnicah ukrivljen v levo ali desno, zato naj se nate za najbolj intenzivno draženje spravi pod pravim kotom (vse različice žličke), navzgor ukrivljen penis pa te bo brez dvoma najbolj osrečil v misijonarskem položaju.

A če je penis zares močno ukrivljen – in to pomeni za kot do skoraj 60 stopinj –, bo zate spolni odnos po vsej verjetnosti zares boleč. Razlog za tako ekstremno ukrivljenost je lahko Peyronijeva bolezen, ko se zaradi kroničnega vnetja vezivnega tkiva v penisu to tkivo tako zadebeli, da so erekcije izjemno boleče.

Koliko erekcij na dan bi moral imeti?

Moral je malo smešna beseda, ker je edino pomembno le, da ima eno, vse druge pa lahko mirno vzameš po načelu filozofije 'od viška ne boli glava'. Vseeno ti žal ne moremo postreči z nobeno številko, ki bi jo lahko uporabila kot dokaz njegove – khm khm – normalnosti. Seveda bo imel srečnež, ki ima ob sebi seksi žensko, več erekcij kot nekdo, ki ves dan gleda v trenirko in navijalke za lase ovito punco.

A pozor: če je trd, še ne pomeni, da je vzburjen in pripravljen na seks. Včasih mu za erekcijo ni potrebna misel nate (ali na katero drugo žensko – ja, tudi to se dogaja), zadostuje že, da je njegovo telo preplavil testosteron zaradi Messijevega tretjega gola ali dobre večerje. Moški pa, kot najbrž že veš, imajo erekcijo tudi ponoči – o čem takrat sanjajo, v večini primerov ne vejo niti sami, me pa še manj. Kakorkoli, vsak naval krvi v penis zagotavlja tkivom zdravje in dobro kondicijo.

Ali neobrezani penisi grulijo glasneje od obrezanih?

Recimo, da je zanje draženje lahko bolj intenzivno, saj je najobčutljivejši del penisa ravno glavica. Ta je pri neobrezanem modelu popolnoma razkrita, zato avtomatično odpade draženje, ki ga prinaša drgnjenje kože po njej.

Vsekakor so glavice bolj in manj občutljive, zato se ti lahko zgodi tudi, da boš hitreje vzburila obrezanega kot neobrezanega moškega. Res pa je, da se glavica, ki je v mirnem stanju ves čas varno in mehko pospravljena v kožo, po odkritju praviloma vseeno hitreje vzburi. In še nekaj: glavna prednost obrezanih penisov je v resnici boljša higiena – to in samo to.

Je to, da je včasih bolj in včasih malo manj trd, slabo znamenje?

Sploh ne, je pa njegova trdota odvisna od mnogo dejavnikov: pogostnosti vajinega početja, tvojega X-faktorja (ali stopnje privlačnosti med vama), tvojega početja (znaš ali ne znaš oziroma ga dobro poznaš ali ne poznaš), jemanja zdravil, stresa v službi, fizičnega napora, ki mu je bil mogoče izpostavljen v večji meri kot običajno, splošnega počutja in stopnje energije. A če se mehko stanje le preveč vleče, se moraš vseeno malce zamisliti in pogovoriti z njim, ni pa nobenega razloga, da bi takoj pomislila, da je mehko stanje znak za njegovo nezvestobo.

Besedilo: Petra Arula

Značke: seks