Ni ga čez 'domače, domače' ;)

Strokovnjaki z argumentom varnosti živil svetujejo predvsem nakup domačih proizvodov, zanje pa se večina odloča tudi iz razlogov boljšega okusa, boljše kakovosti in svežosti.

11. 4. 2011

Čeprav naj bi bila načelno vsa živila, ki so v prometu na evropskem trgu, varna zaradi nadzora pri uvozu, je vendar možnost, da se temu izmuznejo, je na okrogli mizi v okviru letošnje akcije zbornice
kmetijsko - živilskih podjetij Kupujem slovensko povedala Andreja Bizjak z Veterinarske uprave Slovenije.

Med najbolj tveganimi živili v EU so živila z Daljnega vzhoda, in sicer zaradi vsebnosti antibiotikov in težkih kovin.

Varnost je glavni cilj nadzora na trgu živil, zaradi okusa, boljše kakovosti in tudi zaradi svežosti pa dajemo prednost krajši preskrbovalni verigi. S kupovanjem domačega je navsezadnje povezano tudi ohranjanje delovnih mest, so med razpravo poudarjali razpravljavci.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri