Neporavnani račun z Golovcem

Je na okoli že en mesec?! Kako hitro čas beži! Priznam, da sem med prazniki malo štrajkala s tekom, vendar sem bila prvo nedeljo v maju odločena, da grem vsak ponedeljek zjutraj tečt in pika.

Neporavnani račun  z Golovcem (foto: Nuša Ferkulj) Nuša Ferkulj
19. 5. 2015

Budilka me je v ponedeljek zbudila in ob 5.30 sem se prebujala skupaj z mojim Bežigradom. Povem vam, bilo je čudovito. Vse je bilo tiho, vsake toliko časa je mimo prihitel kakšen avto, sonca je vzhajalo. Čutila sem pravo pomirjenost in občutek, da sem najboljša.

Do danes, sem sicer izpustila dva ponedeljka od treh. Hm...

V adidas šoli teka, smo pričeli z novim ciklom treniranja. Naš trener Samo se je poškodoval in ob tej priložnosti bi mu zaželela hitro okrevanje. Me je pa zato popolnoma navdušila njegova zamenjava. Trener Blaž je s treningi začel previdno, saj je vsekakor želel preveriti našo formo. Naše treninge vedno pričnemo z ogrevanjem, nato sledi abeceda teka in pravi trening.

Zadnjič so se posmejali na moj račun, saj sem po prvem mesecu treninga vprašala kaj pravzaprav je ta tekaška abeceda.... Ja Nuša, pa saj jo že cel mesec pridno izvajaš!

No jaz sem si to predstavljala, da bomo delali vaje v obliki črk. Kako amatersko!:)

In, ko sem mislila, da je konec smešnih prigod, sem se pričela šele ogrevati. Na zadnjem treningu smo šli tečt na Golovec. Krasno, še nikoli nisem bila gor! Ko so se ta hitri odcepili in sem ostala samo še jaz in moj pospešeni ritem srca, sem »zašla«. Nikoli nisem imela občutka za orientacijo, še posebno pa ne v gozdu. Ker se ne predam kar tako, sem že skoraj po vseh štirih lezla v hrib... Sama in nikjer nobenega. Malce čudna pot, a?

Pa sem se obrnila in naletela na tri simpatične 13-letnice, ki so me peljale v pravo smer. Skupina skupaj z Blažem me je že čakala in tudi iskala. Za nazaj so me potrpežljivo čakali, da me niso izgubili. Hvala sotrpini in obljubim ne bom več »odlutala« ter naslednjič končno osvojila vrh Golovca!

Se beremo,

Nuša

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri