Nekaj učinkovitih trikov, da preženeš tigra!

Pri mačku, ki se včasih zdi pravi tiger, so stvari načeloma enostavne!

1. 1. 2014

1 Pij vodo, vodo, vodo

Po prekrokani noči boš zjutraj zagotovo žejna. Žeje seveda nikar ne ignoriraj, temveč spij čim več tekočine. Navadna voda ali pa mineralna bosta najučinkoviteje odgnala žejo in neprijeten okus v ustih. Seveda gre na to misliti tudi že dan prej. Vsak kozarec soka ali vode, ki ga boš spila na zabavi, bo zjutraj vreden za dva. Torej, prej ko začneš piti brezalkoholno, prej se boš počutila bolje. Naj ta koristen namig zatorej velja za prihodnjič ;)

2 Raztegovanje

Odlično zdravilu proti mačku je tudi razgibavanje.  S tem pripomoremo k hitrejšemu odvajanju strupov. Nekateri prisegajo tudi na vroč jutranji seks, pa čeprav si misliš, da za kaj takega ne bi bila zmožna. Če pa to storiš pred spanjem, naj bi še bolj pomagalo.

3 Dober zajtrk

Zjutraj je bolje, da se odločiš za sadje in zelenjavo, ne pa za mastno hrano. Sicer bolj prija kaj mastnega, a telesu s tem ne bomo naredili nič dobrega. V telo je treba vnesti potrebne vitamine, ki so se izgubili prejšnjo noč. Tako tudi ne boš obremenjevala prebave. Banane so polne vitaminov in so še posebej priporočljive. Zelo učinkoviti so paradižniki.

4 Med

Po prekrokani noči nekateri prisegajo na žlico medu. Z njim dobimo energijo in hitreje izločimo alkohol.

5 Masaža

Metino olje je odlično za masažo senc in proti glavobolu. Z vonjem citrusov pa človek hitro spet postane dobre volje in spomin na prekrokano noč počasi bledi.

6 Kislo proti mačku

Kisla juhica je splošno znano zdravilo za mačka. Pomiri želodec in hitro nadomesti izgubljeno vodo v telesu. Za preprečevanje mačka lahko zjutraj spiješ dva do tri kozarce zelnice ali poješ čim več surove čebule.

7 Sestavine proti mačku

Ingverjev koren deluje kot aspirin, blaži vnetje in bolečino. Vse tvoje težave bodo rešene, če ga boš spila pol čajne žličke z vodo. Naravni sadni ali zelenjavni sokovi nadomestijo izgubljene hranljive snovi v telesu – vodo, vitamine in minerale. Sok te bo veliko hitreje in bolje odžejal ter osvežil, kot če bi pila samo vodo.

8 Mirno v nov dan

Si pomislila na jogo? Z umirjenim dihanjem in nekaj vajami se boš postavila na noge.

9 Prha

Seveda ne smeš pozabiti na prho. Prhaj se izmenično z mrzlo in toplo vodo. Umij si glavo in kmalu boš prišla k sebi.