Ne pojej še pesticidov

Želiš živeti zdravo, pa se bojiš, da s sadjem in zelenjavo poješ preveč strupov?

4. 1. 2010

Če ne kupuješ le ekološko pridelane hrane, se pesticidom v sadju in zelenjavi čim bolj izogni.

Zaradi strupenih premazov na agrumih in bananah moraš pri lupljenju paziti, da se z zastrupljenimi rokami ne dotakneš tudi dela sadeža, ki ga boš pojedla. Agrume pred uživanje dobro umij z vročo vodo, olupi pa jih tako, da se ne dotikaš notranje strani sadeža z roko. Ko sadje olupiš, si umij roke.

Drugo sadje temeljito operi z vročo vodo ali organskimi pralnimi pripravki za čiščenje sadja in zelenjave (npr. Salad Spa), ker voskov in snovi, s katerimi jih zaščitijo, mrzla voda ne odstrani. Še bolje boš naredila, če jih olupiš.

Uporabi sokovnik. Če nisi prepričana o kakovosti sadja in zelenjave, si iz njega iztisni sok – večina pesticidov namreč ne ostane v soku, ker se nimajo na kaj vezati. Sokove popij takoj, ko jih iztisneš,
da boš dobila vse vitamine.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri