Ne pojej še pesticidov

Želiš živeti zdravo, pa se bojiš, da s sadjem in zelenjavo poješ preveč strupov?

4. 1. 2010

Če ne kupuješ le ekološko pridelane hrane, se pesticidom v sadju in zelenjavi čim bolj izogni.

Zaradi strupenih premazov na agrumih in bananah moraš pri lupljenju paziti, da se z zastrupljenimi rokami ne dotakneš tudi dela sadeža, ki ga boš pojedla. Agrume pred uživanje dobro umij z vročo vodo, olupi pa jih tako, da se ne dotikaš notranje strani sadeža z roko. Ko sadje olupiš, si umij roke.

Drugo sadje temeljito operi z vročo vodo ali organskimi pralnimi pripravki za čiščenje sadja in zelenjave (npr. Salad Spa), ker voskov in snovi, s katerimi jih zaščitijo, mrzla voda ne odstrani. Še bolje boš naredila, če jih olupiš.

Uporabi sokovnik. Če nisi prepričana o kakovosti sadja in zelenjave, si iz njega iztisni sok – večina pesticidov namreč ne ostane v soku, ker se nimajo na kaj vezati. Sokove popij takoj, ko jih iztisneš,
da boš dobila vse vitamine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri