Ne boš verjela, kaj se zgodi s tvojim telesom, če EN MESEC ne piješ alkohola

Kaj praviš, bi poskusila? Poglej, kakšen neverjeten učinek ima lahko to na tvoje telo!

Ne boš verjela, kaj se zgodi s tvojim telesom, če EN MESEC ne piješ alkohola (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2019

Čeprav dobro vemo, koliko zdravilnih učinkov ima abstinenca od alkohola, pa nas je presenetilo, kako je v resnici to dobro na dolgi rok.

Raziskovalci z Univerze v Sussexu so namreč pred kratkim objavili izsledke raziskave, v kateri 800 sodelujočih en mesec ni smelo piti alkohola.

Da so izgubili nekaj kilogramov, imeli več energije, prav tako pa se jim je izboljšalo stanje kože, ni nič presenetljivega. No, odkrili pa so tudi eno nepričakovano prednost.

Tisti, ki so sodelovali v raziskavi, so pili veliko manj alkohola še naslednjih 8 mesecev.

Tedensko povprečje se je iz 4,3 dneva znižalo na 3,3, kar pomeni, da so vsak teden pili en dan manj (v enem mesecu to pomeni 4 dni manj, v osmih pa kar 32, tj. en mesec).

Prav tako sta se zmanjšali količina popitega alkohola in opitost.

Dnevi opitosti so se v povprečju zmanjšali iz 3,4 na 2,1 na mesec.

Spremembe so se zgodile tudi v drugih pogledih: devet ljudi od desetih je prihranilo denar, sedem od desetih jih je bolje spalo in trije od petih so izgubili težo.

Zanimivo je tudi to, da so tisti, ki niso zdržali celotnega meseca, bili prav tako deležni teh pozitivnih sprememb, a v nekoliko manjši meri – tudi kar se tiče nadaljnjega uživanja alkohola, ki se je zmanjšalo. Kar pomeni, da ima lahko že to, da se za kratek čas poskusiš odreči alkoholu ali zmanjšaš njegovo uživanje, resnično pozitiven učinek na dolgi rok.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: VIDEO: Odkrili smo pravilni način, kako se jé ananas!

Priporočamo tudi: Mamice, pozor! Našle smo PREPROST način, ki v trenutku razkrije, ali ti primanjkuje spanca