Nareži limono in jo postavi na nočno omarico – preveri, zakaj!

Si vedela, da lahko vonj po limoni pomaga dvigniti razpoloženje ter je celo koristen pri zdravljenju depresije in tesnobnosti? A – čeprav bo to morda slišati kot Top Shop reklama – to še ni vse! Poglej, kaj se zgodi, če postaviš limono na nočno omarico, in za kaj vse jo lahko še uporabiš.

Nareži limono in jo postavi na nočno omarico – preveri, zakaj! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 2. 2018

Verjetno že poznaš večino prednosti in zdravilnih lastnosti tega kislega sadeža, ampak limono lahko uporabiš še v en poseben namen …

Vzemi tri limone, jih razreži na četrtine in jih postavi na nočno omarico ob postelji ter jih pusti stati čez noč.

To ponavljaj vsaj tri dni zapored.

Zakaj, se sprašuješ? Tukaj so zdravilne lastnosti limone oziroma njenega eteričnega olja:

  • limona osveži prostor in mu da svež vonj;
  • limona ti pomaga dihati, še posebej, če imaš težave z astmo ali si prehlajena – ko se boš zjutraj prebudila, se boš počutila sveže;
  • s pomočjo (vonja) limone se boš na enostaven način znebila mačka in utrujenosti;
  • limona ti bo dala energijo, ki jo boš čutila ves dan. Je boljša kot kateri koli energijski napitek! ;)

Ostale prednosti limone oziroma limoninega eteričnega olja:

1. Izboljšanje razpoloženja: kot že rečeno, ti lahko eterično olje limone pomaga izboljšati razpoloženje ter pozdraviti depresijo in tesnobnost.

2. Izguba kilogramov: naravno limonino olje (dve kapljici) dodaj v kozarec vode in ga spij – to naredi vsaj trikrat dnevno. Mešanica bo pospešila tvoj metabolizem in ti pomagala pri izgubi kilogramov.

3. Povečanje odpornosti: to eterično olje je zelo koristno pri boju proti prehladu in podpira limfno drenažo. Lahko ga pomešaš s kokosovim oljem ter mešanico naneseš na vrat.

4. Čiščenje rok: milu dodaj malo limoninega eteričnega olja in tvoja koža bo čista, a hkrati mehka.

5. Razkužilo: če se ti je v kopalnici nabrala plesen, jo očisti in razkuži s pomočjo limoninega eteričnega olja. To storiš tako, da v razpršilec (2/3 vode) dodaš 40 kapljic limoninega eteričnega olja in 20 kapljic eteričnega olja čajevca, po želji pa lahko dodaš tudi beli kis.

6. Beljenje zob: zmešaj eterično olje limone, kokosovo olje in (malo!) sode bikarbone ter nanesi na zobe in drgni vsaj 2 minuti. Vendar pazi! Bodi nežna in zelo zmerna pri uporabi sode bikarbone.

7. Umivanje obraza: s pomočjo eteričnega olja limone bo tvoja koža na obrazu spet mehka. Prav tako pa jo boš z njegovo pomočjo globinsko očistila. Zmešaj sodo bikarbono, med in eterično olje limone ter se na naraven način podaj v boj z aknami!

8. Perilo: si pozabila oprano perilo v pralnem stroju? Že samo ena kapljica limoninega eteričnega olja, ki jo dodaš vanj, bo perilu povrnila svež vonj.

9. Loščenje lesa in srebrnine: krpo za brisanje površin za nekaj minut potopi v eterično olje limone, nato pa z njo zdrgni in zlošči lesene površine, srebrnino in nakit.

10. Znebi se lepljivih oziroma zalepljenih stvari: s pomočjo limoninega olja se lahko znebiš nalepk ali žvečilnih gumijev, ki so jih morebiti tvoji otroci polepili po stanovanju.

Kdo bi si mislil, da ima lahko ta vsakdanji sadež toliko pozitivnih in priročnih lastnosti!?

Vir: livehealthywithus.com

Preberi še: Pica za zajtrk je boljša izbira od kosmičev! Preveri ZAKAJ! in poglej, kako lahko narediš zdravo različico!

Priporočamo tudi: Napitek za pred spanjem, po katerem bo tvoje telo kurilo maščobo kot noro!