Najdi točko, ki opozarja na stres

Bojazen in zaskrbljenost navadno napadeta enako močno duševnost in telo. Strokovnjaki opažajo, da ima vsak človek specifično mesto, ki se odzove na stres na telesu.

Najdi točko, ki opozarja na stres (foto: shutterstock) shutterstock
23. 5. 2013

Najpogostejši znaki stresa

... so glavobol, razdražen želodec, bolečine v zatilju in težave s požiranjem – torej v grlu.

Natančnega razloga strokovnjaki še ne poznajo, vendar prizadeti svoje težave opisujejo kot tipičen in ponavljajoč znak v stresnih situacijah.

Bodi pozorna na strateško točko

... ki se odzove vedno, kadar te nekaj spravi iz tira, si preveč obremenjene ali te skrbi.

To je zate prvi pokazatelj, da s tvojo duševnostjo nekaj ni v najboljšem redu. Nobenega smisla nima, da bi jo ignorirala, saj bo postala še neznosnejša. Treba je razkriti pravi vzrok.

Izražena bolečina je zate SOS

... na katerega se je treba takoj odzvati.

Večkrat sama niti ne občutiš, pod kakšnim pritiskom si. Takoj ko razpoznaš znake, ki bi tvoj organizem in duševno stanje privedli v nevzdržno stanje, reagiraj.

Poišči pravi ventil, ki bo popustil pritisk

Loti se mahanja z loparjem (skvoš), pojdi na sprehod v zeleno naravo, v kateri te bo pomirila že samo barva, in se nadihaj svežega zraka.

Če ne moreš nikamor, si v miru privošči vsaj skodelico zelenega čaja in se nauči vaj za sproščanje, joge in pravilnega dihanja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri