Naj zdravje ne bo privilegij bogatih!

Se strinjaš? Potem podpiši peticijo za uvedbo brezplačnega prostovoljnega cepljenja proti raku materničnega vratu, ki je v Sloveniji čedalje bolj pogost.

28. 8. 2007

Proti raku materničnega vratu

Gre za cepivo, ki ščiti pred okužbo s HPV tipov 6 in 11, ki povzročata 90 odstotkov primerov genitalnih bradavic, ter 16 in 18, ki povzročata 70 odstotkov primerov raka materničnega vratu. In prav s cepljenjem proti HPV naj bi bilo mogoče - po nekaterih strokovnih ocenah - preprečiti okoli 60 – 70 % vseh rakov na materničnem vratu.

Tretjino plače za cepivo?

Cepivo v treh odmerkih, ki stane približno 400 evrov, se uporablja za preprečevanje predrakavih sprememb na materničnem vratu, raka materničnega vratu, predrakavih sprememb zunanjega spolovila, in nekaterih tipov anogenitalnih bradavic. Drago? Podpiši peticijo.

Brezplačno v 17 državah po svetu

Cepivo proti HPV so doslej v svoje nacionalne programe vključile že Grčija, Estonija, Češka, Italija, Nemčija, Avstrija, Francija, Belgija, Luksemburg, Švedska, Velika Britanija, Švica in Norveška, pa tudi ZDA, Kanada, Avstralija in Nova Zelandija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri