Naj te življenje zabava

Zdrav duh živi v zdravem telesu, zato na življenje poglej iz svetle plati. Da boš zares srečna (in posledično tudi zdrava), se zgleduj po ljudeh, iz katerih dobra volja kar sije.

Naj te življenje zabava (foto: shutterstock) shutterstock
24. 1. 2014

Pogoj za srečo št. 1: Odklop je bistven

Za močno zdravje je pomembna močna volja do življenja in prvo pravilo je, da znaš ločiti službene skrbi od zasebnega življenja. Da bi lahko gradila na sproščenosti, moraš znati odklopiti vse skrbi in se sprostiti. Težave se namreč v veliko primerih rešijo tudi same od sebe, ko na njih pogledamo iz drugega zornega kota ali pa iz oddaljene perspektive.

Pogoj za srečo št. 2: Smejalne vaje

Smej se veliko in na ves glas, tako bodo tvoji možgani pozabili, da si sploh bila kdaj slabe volje. Hvaležno pa ti bo tudi telo, saj bo po tvojih žilah kri hitreje zaokrožila po telesu, hitreje izločila vse stresne hormone in jih nadomestila s hormoni sreče.

Pogoj za srečo št. 3: Vsevedna in radovedna

Bodi radovedna in se zanimaj za vsa področja - od kuhanja do polaganja ploščic, več namreč več, bolj samozavestna boš. Pa še v rokavu boš imela veliko iztočnic za začetek kakršnega koli pogovora.

Pogoj za srečo št. 4: Bodi pozorna do drugih

Pozornosti v obliki drobnih darilc, časa, denarja ali stvari, ki jih ne potrebuješ več in jih lahko nameniš drugim ljudem, te bodo osrečile. Trud, ki ga boš vložila v negovanje odnosov z različnimi ljudmi, se ti bo povrnil v veliko večji meri, kot bi si sploh upala pričakovati.

Pogoj za srečo št. 5: Zajemi življenje z veliko žlico

Živi za zdaj, za ta trenutek in se čim manj oziraj v prihodnost, ki v tvoje misli prinaša le skrbi, še manj pa v preteklost, ki te lahko psihično preveč obremeni. Bodi dobre volje in deli to dobro voljo tudi z drugimi. Ljudje se bodo radi družili s teboj, saj jim boš takšna v navdih. To pa je lep občutek, kajne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri