Močnejše, vzdržljivejše in pametnejše smo, kot mislimo!

Da je pravzaprav ženski spol tisti, ki je močnejši, in torej ne moški, smo na tem mestu že pisali. Vendar pa: si vedela, da smo ženske tudi pametnejše, kot običajno mislimo?

11. 12. 2013

Ženski spol je močnejši spol.

Telesno se to sicer ne vidi, imamo pa neko drugo biološko prednost: ženski hormon estrogen. Študije dokazujejo, kar smo vedele že dolgo: ženske reagiramo bolj sproščeno v stresnih situacijah in jih tudi lažje obvladamo. To pojasnjuje tudi dejstvo, zakaj smo boljše 'menedžerke' družine: hkrati poskrbimo za svoje delo, gospodinjstvo in otroke.

V tem smo enostavno boljše, a to še ne pomeni, da nam moški ne bi smeli pomagati.

Nedavno je bil na televiziji zanimiv eksperiment dveh nizozemskih novinarjev: z elektrošoki so jima stimulirali bolečine ob rojstvu otroka in le eden je zdržal do 'rojevanja', drugi pa se je zlomil.

Le kaj bi bilo s človeštvom, če bi otroke rojevali moški?!

In če k temu prištejemo še eno zanimivo dejstvo:

  • smo tudi veliko bolj pametne smo, kot si mislimo!

Boljše ocene, hitrejši zaključek študija – ženske močno prehitevamo moške pri šolskih uspehih! Poklicno smo usvojile področja, ki so bila do nedavnega domena moških – samo še plačane moramo biti enako.

Čedalje več je tudi doktoric na področju matematike, informatike in naravoslovja. Ja, tudi ženske znajo matematiko! Gre le za klišeje in stereotipe, ki so še vedno ukoreninjeni tako, da mislimo, da smo na teh področjih slabše od moških. Čas je, da začnemo verjeti v lastne sposobnosti!