Misli za navdih, s pomočjo katerih boš z lahkoto rekla 'Nasvidenje, dolgočasno življenje!'

Življenje utegne biti na trenutke težko. Ne glede na to kakšne odločitve sprejemamo - dobre ali slabe. Na neki točki nas lahko obda občutek, da smo v 'lajfu' izgubljeni. Zato ...

Misli za navdih, s pomočjo katerih boš z lahkoto rekla 'Nasvidenje, dolgočasno življenje!' (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2017

Zato je v teh časih vse, kar potrebuješ, nekaj spodbude, ki ti bo dala energijo, da narediš premik naprej v svojem življenju, premagaš slabosti, poizkusiš znova in se pripraviš na nove izzive.

Tu najdeš nekaj najboljših misli za navdih, s pomočjo katerih boš z lahkoto rekla 'Nasvidenje, dolgočasno življenje!'

1. Najboljše šele pride!

"Vedi, da tvoja trenutna situacija še ni tvoja končna destinacija. Najboljše šele pride!"

Ljudje prav radi zamenjamo našo sedanjost za prihodnost. Kar seveda ni prav. Sedanjost je darilo – ceni ga. Pa kaj, če ne dosežeš točno pričakovanih rezultatov! Glavo pokonci, dihaj in brezskrbno uživaj!

2. "Slabe stvari vodijo do dobrih rezultatov"

"Včasih moraš skozi pekel, da bi prišla do nebes."

Nikoli ne obžaluj napak, ki si jih naredila. Uči se iz njih. Nihče ni popoln in slabe odločitve te otrdijo za dobre stvari, ki te čakajo v prihodnosti. Ne pusti, da ti preteklost uničuje prihodnost!

3. Ves čas delaj premike naprej

"Če ti situacija, v kateri se ta trenutek nahajaš ni všeč, se premakni. Nisi drevo."

Veš, kaj je najboljša stvar življenja? Ves čas se pomika naprej. Če ti ni všeč služba, ki jo imaš, poišči novo. Če te razmerje s fantom utesnjuje, zberi pogum in izstopi. Spremembe so neizogibne – odloči se in delaj na spremembah, ki jih želiš videti v svetu.

Življenje

4. Spusti preteklost

"Če ne boš znala zapustiti starih poti, novih ne bo."

Ne glede na to, kako slabo prehodna je pot, boš nekega dne izbrala in prodrla na novo. Podobno je, ko razmišljaš o svoji preteklosti in obžaluješ dogodke, ki so se zgodili včeraj … Na ta način nikoli ne boš zbrala dovolj poguma, da se premakneš naprej. Uči se iz preteklih napak in dopusti novemu dnevu svež zagon.

5. Ti pač ni namenjeno …

"Če se vrata ne odprejo, ti verjetno niso namenjena."

Včasih nas zna življenje presenetiti in rezultat morda ne bo takšen, kot si pričakovala. Življenje ti bo vedno ponudilo več poti. Če se na določeni pojavi zapora, ne obupaj. Odloči se za novo … z enako mero strasti in energije.

6. Spomni se, kdo pravzaprav si

"Zgodi se, da moraš preprosto stopiti korak nazaj, zajeti zrak in se spomniti, kdo si in kje hočeš biti v življenju."

Večkrat pozabimo, kdo pravzaprav smo. Ja, že … Popolnoma 'okej' se je občasno izgubiti. V takšnih trenutkih le pazi, da boš ohranila trezno glavo. Verjemi vase in v svoje sanje.

7. Poslušaj

"Poslušaj in tišina bo spregovorila."

Vsi argumenti ne potrebujejo odgovora. Pogosto si napačno razlagamo smisel življenja – pravi smisel je v sposobnosti poslušanja in razumevanja.

Preberi še: Paulo Coelho: 15 čudovitih misli, ki te bodo spomnile, da je življenje v resnici čarobno in 3 resnice o carskem rezu, ki bi jih morali vsi poznati

Priporočamo tudi: Horoskop: Preberi, kaj januar 2017 napoveduje za tvoj zodiakalni znak!