Misli na srce (tudi, če si mlada)

Pomisli na svoje srce in se danes popolne podaj na tradicionalni tek, ki ga organizira Društvo študentov medicine Slovenije.

15. 4. 2009

V okviru projekta Misli na srce (LINK: srce.dsms.net) si danes ob 15. uri vabljena v ljubljanski park Tivoli na že tradicionalen 4. tek Misli na srce, ki ga organizira Društvo študentov medicine Slovenije s podporo ŠOU.

Kaj se bo dogajalo?

1. Čaka te tekaški preizkus: Preizkusila se boš lahko kar na treh različno dolgih progah: 2 kilometra (start ob 16.30), 4 kilometre (start ob 18.30) ali 10 kilometrov (start ob 17.00). Za vse teke štartnine ni, nagrade za najboljše tekače pa so mamljive in praktične, prav tako vsi udeleženci dobijo spominek. Poskrbljeno bo tudi za pijačo, okrepčila in garderobo!

Nagradne majice za člane akcije Tečemo skupaj!

Na prireditvi Misli na srce se bodo zbrali tudi aktivni člani akcije Tečemo skupaj – 100 članov bo namreč dobilo tekaško majico!

Kako do majice? Če bi rada postala lastnica majice, pošlji svoje podatke (ime in priimek, vzdevek, pod katerim si registrirana, kategorijo, ki jo boš pretekla, in velikost majice (S, M, L ali XL), ki jo nosiš) na aktivna@adriamedia.si.

2. Testiranje obutve: Na prireditvi bo mogoče testirati tekaško obutev.

3. Raznorazne meritve: Lahko si boš izmerila holesterol, krvni tlak, krvni sladkor, količino CO v izdihanem zraku.

4. Akcija osveščanja: Na prizorišču boš dobila vse informacije o problematiki bolezni srca in ožilja ter dejavnikih tveganja zanje – v obliki pogovora ali informativnega gradiva.

5. Postani mojstrica oživljanja: V okviru projekta Za življenje se boš lahko udeležila brezplačnega obnovitvenega tečaja prve pomoči, na katerem boš spoznala temeljne postopke oživljanja in lahko obnovila oživljanje na lutki ter se naučila uporabljati avtomatski defibrilator (AED) – gre za napravo, ki je ključna za ukrepanje ob zastoju srca.

Vreme bo!

Kot vidiš, gre za zanimivo prireditev, ki je ne smeš zamuditi. Zadnji dve leti se je teka udeležilo prek 500 tekačev, letos jih pričakujejo prek 700, hkrati pa še vsaj toliko radovednih obiskovalcev, saj je napovedano lepo vreme … Bodi med tekači ali radovedneži tudi ti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri