Prepreči vaginalno vnetje

Te tam doli srbi in skeli? Verjetno trpiš za vaginalnim vnetjem.

19. 3. 2011

Obišči ginekologa, da ti bo predpisal dodatno zdravljenje, če ga potrebuješ.

  • Tvoj izcedek je lahko gost, bel in brez vonja; zelenkasto rumen, penast in smrdeč; bel ali siv, z vonjem po ribah, ali pa redek, bel ali siv ter smrdeč.
  • Spodaj te boli ali srbi, še slabše je, ko lulaš ali seksaš.
  • Vnetje povzročajo glivične, zajedavske ali bakterijske okužbe; lahko je posledica umivanja z agresivnimi mili (umivaj se le s toplo vodo ali le nežnimi sredstvi za zaščito intimnih delov), reakcij na snovi v spermicidih, odziv na neodpornost telesa (tudi zaradi jemanja antibiotikov – če jemlješ antibiotike, nujno jej tudi probiotike!).
  • Pomagaj si z vaginalnimi tabletami Vagilact NTC s trojno sestavo: laktobacili, mlečno kislino in sojinimi izoflavoni, ki v nekaj minutah vzpostavijo kisel pH nožnice in omilijo skelenje, zaustavijo napad in razrast škodljivih bakterij ter obnovijo zaščitno vaginalno mikrofloro, ki je naravna obramba pred ponovnimi vnetji.
  • Uporabljaj kondome (brez spermicidov), da zmanjšaš nevarnost okužbe, nosi bombažne spodnje hlačke, pogosto menjaj higienske vložke, na stranišču se briši od spredaj nazaj (in ne obratno).