"Preizkusila sem pralne vložke in rezultat je bil ..." (izkušnja slovenske blogerke)

Si že slišala za pralne vložke? Gre za bombažne vložke, ki jih po uporabi ne vržeš v koš za smeti, ampak jih opereš in ponovno uporabiš. Znana slovenska blogerka jih je preizkusila in rezultat je bil ...

"Preizkusila sem pralne vložke in rezultat je bil ..." (izkušnja slovenske blogerke) (foto: Instagram/eko_racman) Instagram/eko_racman
17. 10. 2018

... lahko bi rekle fantastičen!

Priljubljena slovenska blogerka Melita Ivana Lazar je pred časom navadne vložke in tampone zamenjala za pralne bombažne vložke. Svojo izkušnjo je delila tudi na svojem blogu in delček njenega zapisa (ki si ga lahko prebereš TUKAJ) smo želele deliti tudi s teboj.

"Ko sem uporabljala tampone, je bila moja menstruacija še veliko bolj boleča, ko sem uporabljala 'plastične' vložke, so mi dražili kožo, povzročali vnetja … Zaradi tega sem se odločila da preizkusim še druge možnosti. Povsod sem brala kako super so skodelice, zato sem si jo kupila, a skodelica preprosto ni bila zame. Nisem si je znala vstaviti, ni mi bila praktična in ni mi bila udobna.

Zato sem se odločila, da bom preizkusila pralne vložke.

A imela sem res ogrooomno pomislekov. Strah me je bilo, da puščajo, da na njih po pranju ostanejo krvavi madeži, nisem vedela kako jih pereš …" je priznala.

Najprej je naročila samo tri, da bi videla ali je to sploh zanjo. "Že po enem dnevu uporabe sem si jih naročila še deset."

Kot pravi Melita Ivana, so "udobni /.../, ne dražijo kože, tanki so kot navadni vložki zato se jih ne vidi čez oblačila, ni vlažnega občutka, nimajo vonja (saj veste – tisti vonj, ki ne nujno smrdi, a je vedno tam med menstruacijo /.../), ne prepuščajo, vpojnost je kot pri navadnih …

Občutek je kot, da imaš na sebi navadne bombažne spodnjice.

Obstaja tudi več velikosti in uporablja se jih lahko tudi pri res močni menstruaciji."

Tudi pranje je po njenih besedah zelo preprosto. Po uporabi vložke splakne s hladno vodo (pri čemer odstrani že 95 % krvi), nato pa jih opere v stroju na 95 stopinj.

In, kar je najboljše: "ko so oprani so kot novi, popolnoma brez madežev," pravi.

Kakšno pa je tvoje mnenje? Si jih že preizkusila? Zelo veseli bomo tvojega komentarja pod TO objavo na Facebooku. :)

Sicer pa lahko omenjene vložke dobiš v spletni trgovini Racman. Njihovo pisano ponudbo pralnih bombažnih vložkov si oglej TUKAJ.

Pripravila: N. Š. 

Fotografija: Instagram/eko_racman

Mimogrede, ali sploh veš, koliko LETNO zapraviš za klasične vložke in tampone?!

Preberi še: Ti okrog prsnih bradavic rastejo dlake? To lahko pomeni, da ...

Priporočamo tudi: Temu sadju bi se morala v času menstruacije izogibati!