Naj ti menstruacija ne obrne dneva na glavo

Ali se tudi tebi 'tiste dneve' zdi, kot da ti nekaj preprečuje, da bi počela stvari, ki jih rada delaš? Ne dovoli, da ti menstruacija obrne dan na glavo – raje ji podaj roko in pojdita skupaj novim dogodivščinam naproti.

4. 9. 2014

PMS in menstruacija sta lahko hujša od nevihte, zato:

  • En objem

Sprejmi se, tudi ko misliš, da bi najraje zdrobila ves svet. Pomiri se. Saj veš, gre le za PMS in bo hitro minil. Ti pa se raje objemi (ja, objemi samo sebe, si povej, da se imaš rada, in če bo treba, tudi malo pojokcaj). Hitro se boš počutila veliko bolje.

  • Njami tolažba

Čeprav ti ravno v tistih dneh najbolj dišijo sladkarije, mastna in slana hrana, se jim poskusi čim bolj izogniti. Namesto da bi odvila čokolado, si naredi dober kakavovo-bananin zmečkanček v mandljevem mleku (100-odstotni kakav in banana bosta priklicala hormone sreče v tvoje možgančke). Odlična za pomiritev in dober okus je tudi skodelica čaja roibos, ki ga lahko obogatiš še s kančkom mleka in žlico medu.

  • Nova šminka

Privij si najljubše komade, ki vedno poskrbijo, da se tvoje razpoloženje dvigne za najmanj dve stopnji, obleci kakšno seksi cunjico, naredi si dobro frizuro, potem pa pred ogledalo. Preveri, česa vsega je sposobna tvoja nova šminka. Jo lahko uporabiš tudi za lička, nežen odsev, ki ostane na prstih, pa za senčko oči? Nujno preizkusi kakšen nov make up.

  • Prijateljica

Pokliči jo že, kaj še čakaš! Takole urejena pač ne moreš posedati doma! Pojdita na sprehod, v kino, na pijačko ali pobrskat, kaj je novega v trgovinah. Tokrat se dogovorita, da se bosta pogovarjali same pozitivne stvari, in če bo katera zašla na nevarno območje, naj jo druga prekine z opozorilom Biiip.

Kdaj sta se nazadnje mečkala?

Če ti ni do seksa med menstruacijo, še ne pomeni, da v tistih dneh ne moreta biti strastna. Spomnita se, kako sta se mečkala, še preden sta skočila pod rjuhe. Kaj ko bi ponovila? Najprej podita v zabaviščni park na vrtiljak, da se vama bo zavrtelo od norosti, potem pa muckanje na zadnjih sedežih avtomobila. ;)

avto

Še nekaj namigov za lenobno poležavanje

Če te je menstruacija priklenila na kavč in se ti res ne ljubi (ali celo ne moreš) početi nič drugega kot posedati, si tiste dneve v mesecu rezerviraj za branje naj knjige meseca. Ali pa si pripravi filmsko popoldne. Morda ti bo prijalo pisati svoje misli in ideje – kupi si lepo nalivno pero in čudovit zvezek ter piši ali pa tipkaj v računalnik, je čisto vseeno.

In še to ...

Tjaša Kokalj

Tjaši ne pride do živega ne PMS ne menstruacija

Tjaša Kokalj prisega na dolge kopeli, ki ji med tistimi dnevi še posebno ustrezajo, naj se sliši še tako čudno. Poskusi še ti in – uživaj v svoji ženskosti tudi takrat!

Nagradna igra!

Naj te na tem mestu še opozorimo, da na spletnem Cosmopolitanu poteka nagradna igra z Always-om, Tampax-om in Tjašo Kokalj - sodeluješ lahko tukaj!

Besedilo: Petra Arula, fotografije: shutt erstock, profimedia, AML arhiv, getty images