Moški odgovarjajo: Kako bi opisali menstrualno bolečino?

Moški lahko storijo marsikaj, da svoji partnerki pomagajo prebroditi obdobje menstrualne bolečine. A dejstvo je, da je menstrualno bolečino težko razumeti, če je ne doživiš na lastni koži. Nerazumevanje pa prihaja tudi iz dejstva, da je menstrualna bolečina v resnici težko opisljiva. Kako si torej moški sploh predstavljajo menstrualno bolečino? V članku te čakajo raznoliki pogledi moških vseh starosti.

Moški odgovarjajo: Kako bi opisali menstrualno bolečino? (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
1. 7. 2022 | Promocijsko sporočilo

Vsaka ženska, ki se bori z menstrualno bolečino, pozna tisoč in en nasvet za njeno lajšanje. Zdi se, da se ves svet zaveda njene neznosnosti, nihče pa ne govori o tem, da s tistimi dnevi v mesecu pride še ena vrsta bolečine. To je bolečina, ki jo vsaka ženska trpi in če se poleg tega morda sooča tudi z nerazumevanjem iz strani moških partnerjev, prijateljev in sorodnikov. 

Po opisovanju žensk se ti pogosto ne zavedajo, da je menstrualna bolečina svojevrstna in da se ne more primerjati z ostalimi vrstami bolečin. V tistih dneh ženske zelo težko lovijo ritem svojih partnerjev pri aktivnostih in obveznostih, kar pa oni zelo težko razumejo.

Vsak moški opis menstrualne bolečine je torej le grobo ugibanje. Izbrali smo 3 različne moške poglede na na menstrualno bolečino. Njihovi smešni, zanimivi, morda celo malo bizarni opisi, so to bolečo izkušnjo naredili vsaj malce bolj lahkotno. 

Ob tem opisu se nam zdi, da nekateri moški vsaj približno razumejo intenzivnost menstrualne bolečine. Poudarjamo, približno! Prepričani smo, da večina žensk še ni bila zabodena s 15-centimetrskim ostrim rezilom, a če bi jih vprašali, bi se marsikatera vsaj približno strinjala z zgornjim opisom. Moški, v tem trenutku gotovo mislite, da pretiravamo, a menstrualna bolečina se res ne more primerjati z bolečino v mišicah, s katero ste soočeni po napornem treningu.

Prepričani smo, da večina ljudi še ni spila 2 litra vode naenkrat, zato v resnici nihče ne more vedeti, kako natančen je zgornji opis. A če se za minuto postavimo v vlogo žensk, ki se na mesečni ravni soočajo s težko opisljivo menstrualno bolečino, lahko z gotovostjo trdimo, da voda ne more povzročiti tako močne bolečine, kot intenziven vnetni proces v telesu. Vsak moški se je že srečal z bolečino v trebuhu, to pa ne pomeni, da je doživel bolečino, s katero so vsak mesec soočene ženske. Bodo sploh kdaj zares razumeli?

Vsi se strinjamo, da prebavne težave po praznični večerji niso prijetne, a tukaj imamo vsaj dva ugovora. Ko si na krožnik naložimo ogromne količine slastne praznične hrane vemo, kaj bo sledilo. A želimo uživati v hrani in čarobnem trenutku z našimi najbližjimi. Tudi, če smo kasneje soočeni z prebavnimi težavami, smo ustvarili nepozabne spomine. Kaj pa menstrualna bolečina, ki se zgodi vsak mesec in s sabo prinese neprijetnosti, ki trajajo več dni? Se res lahko primerjajo z prebavnimi težavami? Ženske, odgovorite namesto nas.

Vabimo vas, da vaš ali pogled vaših partnerjev in prijateljev na menstrualno bolečino tudi vi oddate pod objavo na strani Skrb za zdravje.

Vsekakor, kot lahko vidimo, je menstrualno bolečino težko opisati. Že ženskam, kaj šele moškim. Vsaka ženska ima unikaten način njenega lajšanja, a se zavedamo, da ima vsaka le eno željo. Najti pomoč, ki bo delovala hitro in učinkovito. Podpora oziroma pomoč lahko že danes postane Diverin, ki deluje proti vnetju v telesu, ki nastane zaradi menstrualne bolečine. Učinkuje že v 15 minutah in je odlična pomoč pri lajšanju menstrualne bolečine.  

220489, informacija pripravljena junij 2022